Άτομα σε ταξί κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών, τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΕΛΛΑΔΑ

Άτομα σε ταξί κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών, τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Άτομα σε ταξί κορονοϊός: Πλέον επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες στο ταξί πλην του οδηγού.

23.01.2021 | 15:37

Τη σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Εκτός από την επιστροφή στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με κάποιες εξαιρέσεις, την επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ και το κυνήγι στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, αλλάζει ο αριθμός των ατόμων που επιβαίνουν στο ταξί, ενώ επιτρέπονται και οι μετακινήσεις για τους φοιτητές που θέλουν να ξενοικιάσουν. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, πλέον επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες στο ταξί πλην του οδηγού. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ σε ισχύ παραμένει το sms για τις έξι μετακινήσεις.

Τι ισχύει για τα Ι.Χ

Όσον αφορά στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, επιτρέπεται μόνον ο οδηγός και άλλο ένα άτομο. Οι δύο -συνολικά- υποχρεούνται να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που διαμένουν στο ίδιο σπίτι. Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, των οποίων η κατ’ οίκον παραμονή υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι ούτως αλλιώς μαζί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, ακόμη ένας επιβάτης επιτρέπεται να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι). Επιπλέον, στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται έως και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης, αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα. Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία απαιτείται, δε, η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, σε περίπτωση ελέγχου.

Exit mobile version