Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2021 δικαιούχοι: Τα ποσά, πότε αρχίζουν οι πληρωμές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2021 δικαιούχοι: Τα ποσά, πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Επίδομα θέρμανσης 2021 δικαιούχοι: Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και ήδη σε πολλές περιοχές την χώρας οι θερμοκρασίες αγγίζουν ή είναι κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Η κακοκαιρία Λέανδρος μπορεί να πέρασε ωστόσο τα χιόνια και οι ψυχρές θερμοκρασίες συνεχίζουνται. Ο κόσμος που για να ζεσταθεί έχει βάλει μπρος καλοριφέρ και τζάκια ενώ περιμένει και το επίδομα θέρμανσης το οποίο φέτος θα δωθεί νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο, θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα θέρμανσης αλλά και την οριστικοποίηση του ποσού, για το οποίο υπέβαλλαν αίτηση περίπου 700.000 νοικοκυριά. Tο συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 – 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το υπουργείο. Το εύρος του επιδόματος φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Φέτος για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά πετρελαίου, και η αγορά φυσικού αερίου υγραερίου και καυσόξυλων σε οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους. Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας. Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

-Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020

-Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις