Νηπιαγωγείο Σιβηρία: Ασκήσεις ψυχρολουσίας

ΚΟΣΜΟΣ

Νηπιαγωγείο Σιβηρία: Ασκήσεις ψυχρολουσίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Νηπιαγωγείο Σιβηρία: Τα παιδιά με την έγκριση των γονιών τους ρίχνουν καθημερινά πάνω τους κουβάδες με παγωμένο νερό.

22.01.2021 | 12:54

Στην Ελλάδα με την πρώτη υποψία χιονιού κλείνουν τα σχολεία και γίνονται ατέρμονες συζητήσεις στα κανάλια για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Στη Σιβηρία ακόμα και για το νηπιαγωγείο οι γονείς δίνουν τη συναίνεσή τους τα παιδιά τους να ρίχνουν καθημερινά πάνω τους κουβάδες με παγωμένο νερό χωρίς να φορούν καν τα ρούχα τους. Είναι μέρος του… εκπαιδευτικού προγράμματος και οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το κρύο ντους κάνει τα παιδιά λιγότερο επιρρεπή στις ασθένειες, αλλά και λογικά, ισορροπημένα και αισιόδοξα».

Στο κρατικό νηπιαγωγείο με αριθμό 317 στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας τα παιδιά παίρνουν το κρύο ντους καθημερινά μετά από μια καυτή σάουνα. Η δασκάλα προσχολικής ηλικίας Oksana Kabotko είπε ότι οι περισσότεροι γονείς δίνουν την άδειά τους για το κρύο ντους, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία δεν είναι πιο κάτω από τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Οι νέοι διδάσκονται επίσης αναπνευστικές ασκήσεις για το βαθύ κρύο.

Νηπιαγωγείο Σιβηρία:  «Δεν αναγκάζουμε κανέναν»

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα ψυχρά ντους είναι προαιρετικά, ωστόσο η συμμετοχή είναι μαζική. Ένας άλλος υποστηρικτής της εκπαίδευσης… ψυχρού πολέμου τα για παιδιά, ο δάσκαλος Lyubov Daniltsova, δήλωσε: «Τα γεγονότα είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν. «Ο γιατρός μας επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρακτική περνούν πολύ πιο εύκολα την εποχή της γρίπης. Γενικά, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 95% των παιδιών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν αντιμετωπίζουν γρίπη όλο τον χειμώνα. Το αντίστοιχο ποσοστό στα παιδιά που δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική είναι 75%».

 

 

Exit mobile version