Μέρκελ Ελλάδα: Ο καλύτερος φίλος της Καγγελαρίου είναι Έλληνας

ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ Ελλάδα: Ο καλύτερος φίλος της Καγγελαρίου είναι Έλληνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μέρκελ Ελλάδα: Δημοσίευμα του Spiegel εξαίρει με ιδιαίτερο τρόπο τις ελληνογερμανικές σχέσεις, μνημονεύοντας τον μεγαλύτερο οπαδό της Μέρκελ.

22.01.2021 | 11:03

Σίγουρα το μυαλό πολλών πάει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel είναι ο Αλέξης Βαΐου. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρεμερχάφεν, ο οποίος έχει εκφράσει την ένθερμη υποστήριξή του στη Μέρκελ εδώ και πάνω από μία πενταετία. Ήταν το 2015 στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και των αντεγκλήσεων των δύο χωρών όταν από ορισμένα ελληνικά μέσα η Μέρκελ παρουσιαζόταν με χιτλερική στολή.

Τότε ο Αλέξης Βαΐου θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη Γερμανίδα καγκελάριο ,αλλά και στον γερμανικό λαό για τα τόσα προτερήματά του, όπως η ακρίβεια, η καθαριότητα, το «μικρό αλλά σταθερό πουρμπουάρ» έφτιαξε ένα πανό και προσκάλεσε την καγκελάριο στο εστιατόριό του με αφορμή επικείμενη επίσκεψή της στην πόλη. Δεν επρόκειτο για κάτι μικρό, αλλά για ένα πανό 40 τετραγωνικών μέτρων. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν πήγε στο εστιατόριο, αλλά τον κάλεσε να τον γνωρίσει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και μια μεγάλη αγάπη γεννήθηκε.

Μέρκελ Ελλάδα: Κάθε χρόνο καταχώρηση στη Bild για χρόνια πολλά

Από τότε, κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της καγκελαρίου, ο Αλέξης Βαΐου πληρώνει μεγάλη καταχώρηση στην εφημερίδα Bild μέσω της οποίας της εύχεται χρόνια πολλά. Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, γράφει το Spiegel, o Αλέξης Βαΐου αισθάνθηκε και πάλι την ανάγκη να υπερασπιστεί τη Γερμανίδα πολιτικό. ‘Οταν διάβασε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δυο εστιάτορες απαγόρευσαν την είσοδο στα μαγαζιά τους στην καγκελάριο, επειδή πήρε σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξοργίστηκε.

 

 

Μέρκελ Ελλάδα: Κέρινο ομοίωμα

Ως πράξη αλληλεγγύης αποφάσισε να παραγγείλει κέρινο ομοίωμά της που θα το έχει μόνιμα τοποθετημένο στην «Ολυμπιακή Φλόγα». Μετά από μεγάλη έρευνα, το παρήγγειλε στη Σαγκάη για 4.880 δολάρια. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να το παραλάβει προσωπικά. Όποιος θα θέλει να φωτογραφηθεί με την «καγκελάριο» θα πληρώνει 5 ευρώ που θα χαρίζονται στα κοινωνικά συσσίτια.

Exit mobile version