ΤΡΙΤΗ

09

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Antifa.com Biden: Γιατί αυτή η διεύθυνση οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου
ΚΟΣΜΟΣ

Antifa.com Biden: Γιατί αυτή η διεύθυνση οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου

Πάρτι γίνεται στα social media εδώ και λίγες ώρες με τη διεύθυνση “antifa.com”, που οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου… με το που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.  Όπως αποκαλύφτηκε τις τελευταίες ώρες, πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση antifa.com στις μηχανές αναζήτησης, ο χρήστης οδηγείται στο site του Λευκού Οίκου. Το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και το Σεπτέμβριο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, όταν η ίδια διεύθυνση οδηγούσε στο site της εκστρατείας του σημερινού προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής, δίνουν μια την απάντηση. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης domain name, δηλαδή έχει κατοχυρώσει την διεύθυνση στο διαδίκτυο, μπορεί να στέλνει τους χρήστες που την πληκτρολογούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμεί. Χωρίς να ζητήσει άδεια και χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να έχει σχέση το αντικείμενο που πραγματεύονται οι δύο σελίδες ή η διεύθυνση με τη σελίδα.

Δεν είναι η μόνη διεύθυνση που οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου

Ο τομέας antifa.com υπάρχει από το 1999 και έχει αλλάξει χέρια ουκ ολίγες φορές. Το περιεχόμενό του ήταν μέχρι πρόσφατα σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, περιοριζόταν σε ευρωπαϊκά αντί – φασιστικά ενημερωτικά δελτία, τα οποία ήταν διαθέσιμα στην αγγλική και την ολλανδική γλώσσα. Η διεύθυνση “antifa.com” δεν είναι η μόνη που οδηγεί στο site του Λευκού Οίκου, καθώς το ίδιο γίνεται πλέον και με την τη διεύθυνση της εκστρατείας του Μπάιντεν BuildBackBetter.gov. Προφανώς, το δεύτερο θα είναι επιλογή του ίδιου του επιτελείου του προέδρου μετά την εκλογή του.

Κάποιοι από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ανέφεραν στις αναρτήσεις τους για το ζήτημα ότι το φαινόμενο της σύνδεσης της συγκεκριμένης διεύθυνσης με το Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, υποστηρίζοντας ότι όσοι διαδήλωναν κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, στήριζαν τις ελπίδες τους για μια περισσότερη δημοκρατική διακυβέρνηση στην εκλογή του. Μήνες αργότερα, το συγκεκριμένο domain name παραμένει συνδεδεμένο με τον νέο πρόεδρο της χώρας.