Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα σχολείων – Γυμνάσια και Λύκεια: “Ναι” από λοιμωξιολόγους
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων – Γυμνάσια και Λύκεια: “Ναι” από λοιμωξιολόγους

Άνοιγμα σχολείων - Γυμνάσια και Λύκεια: «Όχι» της επιτροπής των σοφών του υπουργείου Υγείας σε λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων και πρακτορείων ΟΠΑΠ

To πράσινο φως να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια όλη της χώρας άναψαν οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι συνεδριάζουν αυτήν την ώρα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες κόκκινες περιοχές, διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων και άρα για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19. Τα γυμνάσια ωστόσο μπορούν να ανοίξουν.  Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τη συζήτηση για τα σχολεία και τα φροντιστήρια, αναμένεται να γίνει πλήρης αποτίμηση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των καταστημάτων λιανικής. Οι εικόνες από τις ουρές έξω από τα καταστήματα δημιουργούν ανησυχία αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται κανονικά.

Ωστόσο, το κρίσιμο crash test θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο. Με καλές καιρικές συνθήκες, γενναία ποσοστά εκπτώσεων και τα καταστήματα ανοικτά και την Κυριακή, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για πολυκοσμία και το “στοίχημα” είναι να μην υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να δημιουργηθεί ο “χώρος” για το άνοιγμα και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Όχι» σε άνοιγμα χιονοδρομικών και πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Οι λοιμωξιολόγοι που αναλύουν τα δεδομένα από την πορεία του κορωνοϊού στην κοινότητα κατέληξαν σε αρνητική πρόταση εις ό,τι αφορά την πιθανότητα επαναλειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ και ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων για το κοινό, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί -κυρίως στους δύο αυτούς κλάδους της οικονομίας- ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκ νέου δραστηριοποίησή τους σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική φάση.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις – Έκτακτη σύσκεψη

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, σήμερα στις 13:30. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις