Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Οι τέσσερις περιφέρειες που υπολείπονται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Οι τέσσερις περιφέρειες που υπολείπονται

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Στην τελευταία φάση υποβολής αιτήσεων μπαίνει το πρόγραμμα επιδοτήσεων «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Στην τελική φάση της υποβολής αιτήσεων εισέρχεται το πρόγραμμα επιδοτήσεων «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σε συνέχεια της παράτασης που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), για το πρόγραμμα, οι προθεσμίες για τις 4 περιφέρειες που υπολείπονται είναι οι εξής:

  • Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» από τις 25 Ιανουαρίου 2021
  • Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η έναρξη των αιτήσεων θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2021
  • Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ανοίξει στις 29 Ιανουαρίου 2021
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις την 1η Φεβρουαρίου 2021

 

Σκρέκας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας

Οι αλλαγές για τις πολυκατοικίες

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τις Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ξεκινήσει σε όλη την επικράτεια στις 3 Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής σε σχέση με τις πολυκατοικίες. Όπως προκύπτει από απόφαση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα δεν θα απαιτείται πλέον το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα https://exoikonomo2020.gov.gr καθώς το σχετικό εδάφιο έχει απαλειφθεί. Το επίμαχο σημείο στον νέο οδηγό του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναφέρει τα εξής για τις πολυκατοικίες:

Ανακοίνωση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις