Χριστόφορος Πέσκιας κιλά: Η απίστευτη μεταμόρφωση στην καραντίνα

LIFESTYLE

Χριστόφορος Πέσκιας κιλά: Η απίστευτη μεταμόρφωση στην καραντίνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Χριστόφορος Πέσκιας κιλά: Η καραντίνα φαίνεται πως ευνόησε τον Χριστόφορο Πέσκια.

21.01.2021 | 21:30

Η καραντίνα φαίνεται πως ευνόησε τον Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος άλλαξε την εξωτερική του εμφάνιση. Ο σεφ, παραδέχτηκε στην κάμερα του Pop Up  ότι έχασε περίπου 35 κιλά. «Έχασα μπόλικα κιλά, μου έχει κάνει καλό η καραντίνα. Άλλοι έπαιρναν, εγώ έχανα. Πάνω από 30, σχεδόν 35 κιλά έχασα» εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Πέσκιας.

Ακόμα, ο σεφ αναφέρθηκε στα παιδιά που πήραν μέρος στο MasterChef, επισημαίνοντας πως «έχει τύχει να δουλέψω με κάποια παιδιά που πήγαν στο MasterChef, μην με ρωτήσεις όνομα γιατί δεν τα θυμάμαι. Πρέπει να μην πήγαν και καλά δηλαδή…». Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκάλυψε, μάλιστα, ότι του είχε γίνει πρόταση για να μπει στην κριτική επιτροπή του πρώτου MasterChef.

Χριστόφορος Πέσκιας: Τα παιδικά χρόνια

Στο παρελθόν ο γνωστός σεφ είχε δώσει συνέντευξη μιλώντας για όλους και για όλα. Σχετικά με τα παιδικά του χρόνια είχε πει: ”Μεγαλώσαμε με το στίγμα της εισβολής, που δεν μπορείς να αποβάλεις. Δεν το περάσαμε όσο δύσκολα το πέρασε ο παππούς μου, για παράδειγμα, που η γιαγιά μου ήταν στην Αυλώνα και δεν την είδε ποτέ ξανά. Η Κύπρος άλλαξε πολύ από το 1974, όλος ο κόσμος συμπυκνώθηκε στις υπόλοιπες περιοχές, άλλαξε η δομή της κοινωνίας και αυτό έγινε απότομα. Και εμείς το ζήσαμε και έχω έντονες μνήμες από τα γεγονότα. Θυμάμαι τη μέρα του πραξικοπήματος, της εισβολής και πού μείναμε εκείνο το βράδυ. Μια πληγή που δεν επουλώνεται ποτέ, σαν ένα σημάδι, ραφές τις οποίες μπορείς να διακρίνεις πάνω στο δέρμα σου. Τα παιδικά μας χρόνια έχουν και αυτό το σημάδι. Πρέπει να λοιπόν να είμαστε πιο ανεκτικοί με τους πρόσφυγες σήμερα, μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει και οι ίδιοι”.

Χριστόφορος Πέσκιας: Οι κυπριακές γεύσεις και αρώματα

Σχετικά με το ποιες κυπριακές γεύσεις και αρώματα έχετε συνδέσει με το νησί απάντησε: ”Το λεμόνι, τον κόλιανδρος, το κύμινο και τον δυόσμος που βάζουμε στο χαλούμι και το ταλατούρι – στην οικογένειά μου τον βάζαμε ακόμα και στην καλοκαιρινή σαλάτα με την ντομάτα! Μου αρέσει πολύ η κουλούμπρα και το αγαπημένο μου φαγητό είναι το λουβί το φρέσκο. Όλα αυτά όλα έχουν επηρεάσει τον τρόπο που μαγειρεύω. Ο μπαμπάς μου, για παράδειγμα, έτρωγε τα σουβλάκια του με κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό, λεμόνι. Εγώ με αυτά τα συστατικά έφτιαξα σεβίτσε! Όλες αυτές τις μνήμες τις χρησιμοποιώ και τώρα, όχι όμως σαν παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Μαγειρεύω σιεφταλιές και αφέλια στο σπίτι, δεν μπορώ όμως να τα φτιάξω όμως όπως τα έκανε η γιαγιά μου. Εμφανίζονται με έναν διαφορετικό τρόπο, σύγχρονο, ως ένα κομμάτι ενός άλλου πιάτου”.

Exit mobile version