Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τάσος Ψαρομπάς ανάρτηση: Σάλος με το ποστ του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Ψαρομπάς ανάρτηση: Σάλος με το ποστ του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Τάσος Ψαρομπάς ανάρτηση: Λίγο μετά "κατέβασε" την ανάρτηση, ωστόσο ανάγκασε το ΔΣ να εκδώσει ανακοίνωση

Στο επίκεντρο βρίσκεται εδώ και μέρες η σοκαριστική αποκάλυψη της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου, πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μεγαλοπαράγοντα της Ιστιοπλοΐας πριν 20 σχεδόν χρόνια. Η καταγγελία, άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου”, με αναρίθμητες γυναίκες – από κάθε χώρο – να μοιράζονται τη δική τους τραυματική εμπειρία. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και οι ακραίες φωνές, που είτε αμφισβητούν με χυδαίο τρόπο όσα καταγγέλλονται, είτε χλευάζουν. Μία τέτοια περίπτωση, αφορά στον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσο Ψαρομπά, που με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, χλευάζει χρησιμοποιώντας αποκρουστικές εκφράσεις, την καταγγελία δημοσιογράφου η οποία υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Η ανάρτηση έχει προκαλέσει σάλο στο Νησί των Ιπποτών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και παράγοντες του τουρισμού να ζητούν την παραίτηση του και την παρέμβαση Εισαγγελέα. Η ακατανόητη αυτή επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν από λίγο, «δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο μας χωρίζουν πολλά». Για να συμπληρώσει πως « ήταν λίγο λάθος» και ότι την κατέβασε λίγο μετά, όντας μετανοιωμένος για την πράξη του.

Ιωάννα Ηλιάδη δημοσιογράφος

Ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες

Σε ανακοίνωση τους, μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισημαίνουν ότι «ιδιαίτερα στο νησί μας, που είχαμε το βιασμό και τη στυγνή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί, είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε». «Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από κάποιον που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που είναι πάνω από το 50% στον κλάδο μας. Ειδικά από τη στιγμή που μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς σε ξενοδοχεία και επισιτισμό οι γυναίκες συνάδελφοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες με τέτοια φαινόμενα. Το λιγότερο που έχει να κάνει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη στάση και να απαιτήσει την παραίτηση του συγκεκριμένου παραίτηση του συγκεκριμένου».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Μιχάλης Τσουρούτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Miramare και η Τσαμπίκα Παττελάκη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sheraton.

Τάσος Ψαρομπάς ανάρτηση
Δείτε ακόμη
Σάλος με τις δηλώσεις Μπουντούρη για Μπεκατώρου: “Δεν υπάρχει βιασμός – Ανοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της”
Μετά τη Μάγδα Φύσσα, ο Ραπτόπουλος κατακεραυνώνει και τη Μπεκατώρου – “Λάθος οικογένεια”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις