Φοιτητικό συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Ξύλο, χημικά, προσαγωγές

ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Ξύλο, χημικά, προσαγωγές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φοιτητικό συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη - επεισόδια: Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών, ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, και αστυνομικών, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

21.01.2021 | 13:32

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε άντρες της ΕΛΑΣ και φοιτητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που έχει σχηματιστεί περιμετρικά της συγκέντρωσης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει πορεία, με τους άντρες της ΕΛΑΣ να προχωρούν σε ρίψη χημικών και σε προσαγωγές. Η ένταση ωστόσο δεν κλιμακώθηκε και το συλλαλητήριο συνεχίζεται κανονικά. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές τάσσονται κατά των αλλαγών που φέρνει στον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τη συγκέντρωση και διασφαλίζουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί πορεία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, παρευρίσκονται μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι μπορεί να φορούν μάσκες, όμως δεν τηρούν τις αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.

Δείτε βίντεο:

Δείτε ακόμη
Την Παρασκευή η συνεδρίαση – Αποφάσεις για σχολεία, μετακινήσεις, εστίαση
«Η Αστυνομία αλλάζει εποχή», το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων
«Πόσο ανώμαλος; Δεν γ…ς κομμουνίστρια» – Σάλος με ανάρτηση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
Έστειλε με γροθιές στο νοσοκομείο αστυνομικό-ποδηλάτη για τη μάσκα!
Exit mobile version