Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άτομα στο ταξί: Κρίσιμες αποφάσεις για τον αριθμό των επιβατών
ΕΛΛΑΔΑ

Άτομα στο ταξί: Κρίσιμες αποφάσεις για τον αριθμό των επιβατών

Άτομα στο ταξί: Αίτημα άρσης του μέτρου της απαγόρευσης να μεταβαίνουν στο ίδιο ταξί άτομα με συγγενική σχέση θα καταθέσει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η κυβέρνηση σε μια σειρά από μέτρα που πήρε για τη διαχείρηση της πανδημίας του κορονοϊού ήταν και αυτό του ορίου των ατόμων μέσα στο ταξί. Από την πρώτη στιγμή οι οδηγοί ταξί εξέφρασαν τη μέγαλη τους δυσαρέσκεια και όπως λένε τα βγάζουν πλέον πάρα πολύ δύσκολα. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας όπου οι μετακινήσεις του κόσμου ήταν περιορισμένες, οι τζίροι που έκαναν δεν ξεπερνούσαν τα 30-40 ευρώ τη μέρα.

Αίτημα άρσης του μέτρου της απαγόρευσης να μεταβαίνουν στο ίδιο ταξί άτομα με συγγενική σχέση θα καταθέσει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9. «Σαν υπουργείο έχουμε κάνει αίτημα προς την επιτροπή για να αρθεί αυτό το μέτρο. Δεν έχει λογική, το ζευγάρι να μένει μαζί και να μην μοιράζεται το ίδιο ταξί. Θα κάνω προσωπική παρέμβαση. Υπάρχει η διάθεση να γίνει δεκτό το αίτημα», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επιστημονικά δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει, δήλωσε από την πλευρά της η πρέοδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Εχουν απόλυτο δίκιο, νομίζω ότι θα το λύσουμε. Δεν είναι λογικό επιστημονικά, όταν άτομα της ίδιας οικογένειας, που μοιράζονται το ίδιο ιικό φορτίο να μην μπορούν να μπουν στο ίδιο ταξί. Να ανοίξουν λίγο τα παράθυρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε η κ. Παγώνη: «Θα κάνουμε σήμερα καταγγελία ως ΕΙΝΑΠ και θα λυθεί αμέσως».

Παράλληλα, ο κύριος Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση για έκδοση κουπονιών σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες προκειμένου να αναλαμβάνουν τα ταξί τη μεταφορά του σε εμβολιαστικά κέντρα. «Το voucher είναι μία από τις προτάσεις μας, αποκαλύπτω ότι είναι πρώτο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», κατέληξε.

Ταξί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις