Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαύρα στίγματα – Καθαρισμός: Τρόποι για καθαρή μύτη
PLUS

Μαύρα στίγματα – Καθαρισμός: Τρόποι για καθαρή μύτη

Μαύρα στίγματα - Καθαρισμός: Έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου, που θα μας "λύσουν" τα χέρια.

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, όσον αφορά την περιποίηση προσώπου. Συγκεκριμένα, είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που παράγεται φυσικά για την λίπανση του προσώπου. Πολλές φορές, όμως, συσσωρεύεται στους πόρους μαζί με βακτήρια και νεκρά κύτταρα. Το σμήγμα περιέχει μια συγκεκριμένη χρωστική ουσία, την μελανίνη, που όταν “παγιδεύεται” στους πόρους, αποκτά μία σκούρα απόχρωση, λόγω της οξείδωσής της. Αν πάει κάποιος σε δερματολόγο, θα του συστήσει προϊόντα, τα οποία είτε είναι ακριβά, είτε μπορεί να μην λειτουργούν σε συγκεκριμένους τύπους δέρματος. Αν, όμως, κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να πάει στον δερματολόγο ή να αγοράσει κάποιο προϊόν, μπορεί να δοκιμάσει να απαλλαγεί από τα στίγματα με φυσικό τρόπο στο σπίτι του.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι πολύ απλοί φυσικοί τρόποι να ξεφορτωθούμε μόνοι μας τα στίγματα. Η πρώτη μας λύση είναι η μάσκα με ασπράδι αυγού. Το ασπράδι αυγού έχει την ικανότητα να συσφίξει προσωρινά τους “ανοιχτούς” πόρους, έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες να αναπτύξουμε νέα μαύρα στίγματα. Αφού πρώτα πλύνουμε το πρόσωπό μας, το καλύπτουμε με ένα ελαφρύ στρώμα από ασπράδι. Έπειτα, βάζουμε από πάνω ένα χαρτομάντηλο πιέζοντάς το απαλά μέχρι να εμποτιστεί. Αλείφουμε μετά άλλη μία στρώση ασπράδι πάνω στο χαρτομάντηλο και την καλύπτουμε ξανά με ένα δεύτερο. Θα αρχίσουμε να νιώθουμε το “τράβηγμα” της σύσφιξης των πόρων και όταν η μάσκα στεγνώσει, αφαιρούμε τα χαρτομάντηλα και πλενόμαστε καλά. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βάλουμε ενυδατική κρέμα.

Αβγό

Μαύρα στίγματα – Καθαρισμός: Γάλα και μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με την ενυδατική δράση του γάλακτος καθιστά αυτόν τον τρόπο ιδανικό. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 δευτερόλεπτα μια κουταλιά της σούπας φρέσκο μέλι με μία κουταλιά του γλυκού γάλα. Αφού το ανακατέψουμε καλά, απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω από τα μαύρα στίγματα και τοποθετούμε πάνω ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα. Το αφήνουμε να δράσει μέχρι να στεγνώσει τελείως, περίπου 10 λεπτά, και ξεκολλάμε το ύφασμα. Θα δούμε κάποια μαύρα στίγματα να έχουν απομακρυνθεί μαζί με την “ταινία”. Στο τέλος, ξεβγάζουμε καλά το πρόσωπό μας και βάζουμε ενυδατική.

Μέλι

Μαύρα στίγματα – Καθαρισμός: Μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Η μαγειρική σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας σόδα και προσθέτουμε αρκετό νερό, μέχρι να γίνει μια πάστα. Την απλώνουμε να δράσει πάνω στα μαύρα στίγματα για 10 περίπου λεπτά. Αφού την αφαιρέσουμε, πλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό. Από την άλλη, το λεμόνι από την φύση του έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση των στιγμάτων. η χρήση του χυμού λεμονιού συνήθως γίνεται μετά των καθαρισμό προσώπου. Συγκεκριμένα μετά τον καθαρισμό, βρέχουμε με τον χυμό ένα κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρουμε πάνω από τα σημάδια. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 10 περίπου λεπτά και στην συνέχεια πλενόμαστε με κρύο νερό.

Λεμόνι

Δείτε ακόμη:

Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν στην μόδα αυτόν τον χειμώνα;
Δίαιτα χωρίς γλουτένη: Η δυσανεξία και η πληγείσα μειονότητα
Ζώδια: Πώς θα είναι η Τετάρτη σου;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις