Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιονοδρομικά κέντρα άνοιγμα: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από νομό σε νομό
ΕΛΛΑΔΑ

Χιονοδρομικά κέντρα άνοιγμα: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Χιονοδρομικά κέντρα άνοιγμα: Ο χειμερινός τουρισμός έχασε ήδη το 50% της σεζόν.

Ο χειμερινός τουρισμός έχασε ήδη το 50% της σεζόν, λένε οι επαγγελματίες παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους -ίσως και παραπάνω. Κι αυτό γιατί χάθηκε η περίοδος των Χριστουγέννων που είναι και αυτή που δίνει τα περισσότερα έσοδα. Είναι προφανές ότι ο χειμερινός τουρισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μηδέν και έχει πολύ μικρά περιθώρια να καλύψει ένα μέρος των ζημιών του. Στην Ελλάδα υπάρχουν 22 χιονοδρομικά κέντρα τα οποία προσφέρουν πολλά στις τοπικές οικονομίες. Το θετικό ωστόσο –αν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς θετικό– είναι ότι στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα δεν υπάρχει ακόμη αρκετό χιόνι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουλέψουν σε πλήρη ανάπτυξη ακόμη και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός. Όμως καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν το να στρωθούν οι πίστες είναι θέμα μερικών ημερών.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όποτε αρθεί το lockdown. Έχουμε κάνει σχετική προετοιμασία και συντήρηση των χώρων και των μηχανημάτων μας πρόσφατα όπως επιβάλετε η οποία στοίχισε 60.000 ευρώ. Τώρα πως θα τα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα είναι ένα ερώτημα. Είμαστε πανέτοιμοι. Περιμένουνε και το χιόνι, γιατί τα τελευταία χρόνια γενικά υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα του χιονιού.» Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ένα από τα δύο εθνικά χιονοδρομικά κέντρα, είναι επίσης έτοιμο και αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο για τους αθλητές. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 80 άτομα, αθλητές και προπονητές.

Χιονοδρομικά κέντρα: Μπορούν να περιμένουν λέει ο Μητσοτάκης

Στοπ στην παραφιλολογία σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορονοϊού έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων. «Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις