Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάας – Τσαβούσογλου ελληνοτουρκικά: Πιο καυστική από ποτέ η Ντόρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάας – Τσαβούσογλου ελληνοτουρκικά: Πιο καυστική από ποτέ η Ντόρα

Μάας - Τσαβούσογλου ελληνοτουρκικά: Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Χάικο Μάας για τη μη παρέμβασή του στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Ειδικότερα η κ. Μπακογιάννη άσκησε κριτική στον Χάικο Μάας, γιατί όπως υποστήριξε έμεινε απαθής μπροστά στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως έμεινε “μουγγός”. Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην συνάντηση Μάας – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, στην οποία ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε σε άκρως προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, με τον Γερμανό ομόλογό του να μένει απαθής και να μην αντιδρά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη, “ο κ. Μάας θα πρέπει να μας εξηγήσει, αν χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την αντιλήφθηκε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, δηλαδή αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτή η θέση δεν μπορεί να είναι θέση ενός εταίρου εντός Ε.Ε.”.

“Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται, χώρα εκτός ΕΕ να απειλεί χώρα εντός ΕΕ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας να μην απαντά”, πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Ντόρα Μπακογιάννη

Μάας – Τσαβούσογλου ελληνοτουρκικά: Οι απειλές και η απάθεια

Υπενθυμίζουμε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε τη Δευτέρα σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας για μια ακόμη φορά, παραμονές της έναρξης του νέου γύρου συνομιλιών Αθήνας και Άγκυρας. Οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού έγιναν παρουσία του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ο οποίος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακούσει τις προκλήσεις του Τσαβούσογλου πρόσωπο με πρόσωπο.

“Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, είπε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και “στοχοποίησε” για μια ακόμη φορά την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, λέγοντας ότι “η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία”.

Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι

Όπως είπε: “Η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, και υποστήριξε ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης “πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις