ΤΡΙΤΗ

09

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημαδάδα παρενόχληση ΚΙΝΑΛ: Στήριξη Γεννηματά στην αν. εκπρόσωπο Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημαδάδα παρενόχληση ΚΙΝΑΛ: Στήριξη Γεννηματά στην αν. εκπρόσωπο Τύπου

Παρενόχληση είχε δεχτεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, όπως αποκάλυψε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον απόηχο των δημόσιων καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου. «Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου. Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η ίδια εξήγησε πως το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 20 χρόνια. «Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα» ανέφερε. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως το πρόσωπο που την παρενόχλησε δεν είναι πλέον ενεργό στην πολιτική.

Όπως επισήμανε, «όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά». Η κ. Δημαδάμα τόνισε, παράλληλα, πως πολλές γυναίκες έρχονται και τους μιλούν και έχουν βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να προχωρήσουν σε καταγγελίες. «Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε… Όχι σημαίνει όχι» υπογράμμισε η ίδια, και κατέληξε λέγοντας: «Δε θέλουμε να διαφεντεύσουμε τους άνδρες».

Ζέφη Δημαδάδα: Απόλυτη στήριξη από την Φώφη Γεννηματά

Tην υποστήριξή της στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τη Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράστασή της, μετά τις αποκαλύψεις της σε κείμενό της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. «Είμαστε δίπλα στη Ζέφη στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητούμε να πέσει φως και στην καταγγελία της. Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση, ένα βήμα πιο κοντά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ισότητα. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες», ανέφερε η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Φώφη Γεννηματά στη Βουλή