Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πότε ξεκινούν οι κατασχέσεις – Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε ξεκινούν οι κατασχέσεις – Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα νομικά επαγγέλματα

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως ήταν φυσικό, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων της οικονομίας εάν βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν τις επόμενες ημέρες.

Του Γιάννη Ντσούνου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα νομικά επαγγέλματα. Όπως αναφέρει η ΚΥΑ που ήδη ισχύει μέχρι και 25/1/2021 “αναστέλλονται οι, κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και διενέργειας πλειστηριασμών.” Από την έκδοση κάθε ΚΥΑ, δεσμεύεται μία σειρά πράξεων οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με την επιβολή κατάσχεσης και διενέργειας πλειστηριασμού, όπως η σύνταξη πίνακα κατάταξης και πρόσκλησης δανειστών, κατακυρωτικής έκθεσης (από συμβολαιογράφο), αναγγελίας, επιταγής προς πληρωμή σε Διαταγή Πληρωμής (από δικηγόρο) και άλλων πράξεων που αφορούν βεβαίως διατάξεις της αναγκαστικής εκτέλεσης, όμως η σύνταξη και επίδοση αυτών δεν έχει επιπτώσεις στην μη επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης και διενέργειας πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, και από έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση προτίθεται  στο άνοιγμα αυτών των “περιφερειακών ενεργειών” που θα επιτρέψουν στους νομικούς να “τρέξουν” υποθέσεις γραφειοκρατικού και διαδικαστικού χαρακτήρα που μέχρι τώρα έχουν “παγώσει”.

Κατασχέσεις 2021: Υπό συζήτηση η διενέργεια των πλειστηριασμών

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζουν ήδη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο κλάδο και αναζητούν την χρυσή τομή ώστε να επαναλειτουργήσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων των λειτουργών του νόμου. Οι ίδιες πληροφορίες, κάνουν λόγο για μια πιθανή έναρξη την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από εκπροσώπους του κλάδου και οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος αυτής ή της επόμενης εβδομάδας και αφού βέβαια δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι της επιστημονικής επιτροπής. Τέλος, διαφαίνεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης, όσο αφορά την επιβολή κατασχέσεων, είναι η έναρξη να συμπέσει με το καθολικό άνοιγμα των σχολείων, ενώ υπό συζήτηση είναι η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Κώστας Τσιάρας
Δείτε ακόμη
Απειλές και παράνοια ενόψει των διερευνητικών επαφών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις