Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ορκωμοσία Μπάιντεν: Εντυπωσιακές εικόνες από τις προετοιμασίες, «φρούριο» η Ουάσινγκτον
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Εντυπωσιακές εικόνες από τις προετοιμασίες, «φρούριο» η Ουάσινγκτον

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Μεγάλη μέρα για τις ΗΠΑ αύριο καθώς θα ορκιστεί στις 12 το μεσημέρι (7:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) ο 46ος πρόεδρος.

Μεγάλη μέρα για τις ΗΠΑ αύριο καθώς θα ορκιστεί στις 12 το μεσημέρι (7:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) ο 46ος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τις εικόνες που έρχονται να είναι εντυπωσιακές. Εκατοντάδες χιλιάδες σημαίες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στο «National Mall», την τεράστια εσπλανάδα που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν στο Καπιτώλιο, ενόψει της αυριανής τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το «πεδίο λαβάρων» με τις σχεδόν 200.000 αστερόεσσες (191.500 για την ακρίβεια) εκπροσωπεί τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην ασυνήθιστη τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 23,9 εκατ. Αμερικανούς και προκάλεσε το θάνατο σχεδόν 400.000, ενώ το σόου συμπληρώνουν 56 δέσμες φωτός.

Οι σημαίες τοποθετήθηκαν προσεκτικά σε σειρές μπροστά από το Καπιτώλιο, μήνες μετά από μια παρόμοια εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας κοντά στο Μνημείο Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας (PIC) οι δέσμες φωτός αντιπροσωπεύουν τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κτήσεις και φωταγώγησαν το National Mall επί 46 δευτερόλεπτα προς τιμήν του 46ου προέδρου της χώρας, του Τζο Μπάιντεν.

Ορκωμοσία Μπάιντεν: ”Φρούριο” το Καπιτώλιο

Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον θυμίζει «φρούριο», με 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους -δυόμισι φορές περισσότερα σε σύγκριση με προηγούμενες τελετές- για να εγγυηθούν την ασφάλειά της μετά την επίθεση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου. Τομείς στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, όπως το National Mall, έχουν κλείσει τελείως για το κοινό. Έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί φράκτες και τσιμεντένια μπλοκ, ενώ βαριά φορτηγά χρησιμοποιούνται για να εμποδίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Ουάσιγκτον.

Τα μέλη της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν ρητώς να αναφέρουν οτιδήποτε «ανάρμοστο» στις τάξεις τους στους ανώτερούς τους, ενώ υποβάλλονται σε ελέγχους από το υπουργείο Άμυνας και το FBI για να αποτραπεί μια απειλή εκ των έσω, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Αστυνομικοί με κράνοι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις