Δράστες μετρό ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

ΕΛΛΑΔΑ

Δράστες μετρό ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Δράστες μετρό ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Και οι δύο δήλωσαν μετανιώμενοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη.

19.01.2021 | 14:58

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετα την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Οι δύο ανήλικοι, που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη, απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Και οι δύο δήλωσαν μετανιώμενοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη. Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι υποχρεωτική εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Φρίκη προκαλεί η στιγμή του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικους στον σταθμό της Ομόνοιας. Κάμερα της αποβάθρας μάλιστα έχει καταγράψει τη στιγμή του ξυλοδαρμού από την στιγμή που ο σταθμάρχης και τα δύο ανήλικα αδέρφια έχουν κατέβει από τον συρμό. Στο βίντεο φαίνεται ο σταθμάρχης να στέκεται απομακρυσμένος από τα δύο αδέρφια, ενώ λίγο αργότερα το ένα του πετά ένα κουτί αναψυκτικού. Ο νεαρός που πέταξε το αναψυκτικό μάλιστα, κινείται στη συνέχεια απειλητικά προς τον σταθμάρχη και τον χτυπά στο πρόσωπο. Ο σταθμάρχης προσπαθεί να τους απωθήσει και τους δύο και σε κάποιο σημείο φαίνεται να τους κυνηγά, για ελάχιστα μόνο μέτρα όμως καθώς τα δύο αδέρφια καταφέρνουν χτυπώντας τον να τον ρίξουν στο έδαφος. Χωρίς να σταματήσουν όμως εκεί, αρχίζουν να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές το θύμα τους.

Μόλις κάνουν την εμφάνισή τους στην αποβάθρα επιβάτες, οι δύο ανήλικοι απομακρύνονται τρέχοντας. Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν σήμερα για απολογία, επιμένοντας στη θέση τους πως προκλήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

To νέο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Open, πέραν του ειδικού φρουρού που συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ακόμα ένα πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού και παρόλο που γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες της επίθεσης, δεν φαίνεται σε καμία συνομιλία να συμβουλεύει να παραδοθούν τα παιδιά και να ζητήσουν «συγγνώμη».

Σε μία συνομιλία, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του σταθμού, η μητέρα αρχικά αναφέρει: «Έχουμε πολλά, ότι θα βάλουν τα πρόσωπά τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια», ενώ το φιλικό πρόσωπο απαντά: «Σου είπα, θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει, μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Άσ’ τους να λένε».

Exit mobile version