Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή 24/1: Πώς θα λειτουργήσουν, τα ωράρια και τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή 24/1: Πώς θα λειτουργήσουν, τα ωράρια και τα μέτρα

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή 24/1: Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Άνοιξε το λιανεμπόριο από χθες με τους καταστηματάρχες να βλέπουν και πάλι τα μαγαζιά τους ανοιχτά και τον κόσμο να γεμίζει τους δρόμους για να ψωνίσει. Η κυβέρνηση, μετά το ”πράσινο φως” που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι, πήρε την απόφαση να ανοίξει τα μαγαζιά. Το άνοιγμα βέβαια έχει γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Οι επιχειρηματίες που βλέπουν την κίνηση αυξημένη, κάνουν λόγο για καλούς τζίρους ήδη από την πρώτη μέρα καθώς η περίοδος των εκπτώσεων δίνει στον κόσμο ένα παραπάνω κίνητρο για να βγει να ψωνίσει.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ωστόσο οι περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να κρατούν τα καταστήματά τους ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 20:00. Το ίδιο ωράριο λειτουργίας θα ισχύει και σε όσα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ ανοίξουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, οπότε και δίνεται η δυνατότητα. Για το λιανεμπόριο υπενθυμίζεται ότι ο καταναλωτής πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 το οποίο έχει χρονικό περιορισμό δύο ωρών. Ο καταναλωτής πρέπει να διατηρεί το μήνυμα στο κινητό του, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Κόσμος στην Ερμού

Ανοιχτά μαγαζιά: Τα μέτρα που ισχύουν

Στα καταστήματα ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα:

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Κόσμος στην Ερμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις