Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Πώς θα υπολογιστεί το ποσό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Πώς θα υπολογιστεί το ποσό

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Το τελικό ποσό θα προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που έχουν δηλωθεί στο κάθε νοικοκυριό.

Με την κακοκαιρία να επελαύνει σε όλη τη χώρα και με τις θερμοκρασίες σε πολλές ορεινές περιοχές να πέφτουν κάτω από το μηδέν, τα τζάκια και τα καλοριφέρ έχουν πάρει ”φωτιά”. Και φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν πως και πως το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος θα δωθεί πιο νωρίς. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ενημερωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης 2020-2021 για τα χρήματα που δικαιούνται να λάβουν. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών ότι το ποσό του επιδόματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από τα 80 έως τα 650 ευρώ, ωστόσο με την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης που θα δημοσιευθεί θα γίνει συγκεκριμένο το ποσό που δικαιούται να λάβει κάθε δικαιούχος.

Όσον αφορά στον τρόπο του υπολογισμού του ποσού επιδόματος επισημαίνεται πως, στη νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα αναφέρεται ένα “ποσό βάσης” το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης ο οποίος θα εξαρτάται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα κάθε περιοχής, ενώ το τελικό ποσό θα προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που έχουν δηλωθεί στο κάθε νοικοκυριό.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Διευρύνεται το χρονικό πλαίσιο

Παράλληλα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, διευρύνεται το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου μετρούν οι αποδείξεις για αγορά καυσόξυλων προκειμένου να υπολογιστεί το επίδομα. Ορίζεται ότι «το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος, από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η διάθεσή του.

Κατ’ εξαίρεση, για τα καυσόξυλα, το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις