Γερμανία – ποδόσφαιρο: “Το τανκ της Βαρσοβίας” (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανία – ποδόσφαιρο: “Το τανκ της Βαρσοβίας” (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Γερμανία - ποδόσφαιρο: Με 21 γκολ στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα ο Λεβαντόφσκι έσπασε ρεκόρ παραγωγικότητας 52 χρονών

18.01.2021 | 12:49

Γερμανίαποδόσφαιρο: Ήταν το έβδομο λεπτό της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με την Φράιμπουργκ την Κυριακή. Τότε, ο Πολωνός αρχισκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Τίποτε το παράξενο ως εδώ. Άλλωστε ο Λεβαντόφσκι αυτό έχει μάθει να κάνει. Να σκοράρει. Η είδηση εδώ είναι ότι το… τανκ από τη Βαρσοβία, έχει προλάβει ήδη σε 16 αγωνιστικές να το κάνει 21 φορές αυτό, να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα! Κάτι που δεν το έχει πετύχει ποτέ ξανά κάνεις στη Γερμανία.

Από το ξεκίνημα αυτής της περίεργης σεζόν με τα συνεχόμενα παιχνίδια και την συσσωρευόμενη κόπωση, φάνηκε ότι ο Λεβαντόφσκι είναι σε θέση να κάνει ξανά τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους. Και αυτό κάνει ακριβώς. Το να σκοράρει κάνεις 21 ή περισσότερα τέρματα μόλις στην 16η αγωνιστική είναι ένα ρεκόρ που σπάει μετά από 52 χρόνια. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο φίλος του γερμανικού φουτμπόλ Γκερντ Μίλερ, από τη σεζόν 1968-1969. Τότε, είχε σκοράρει 20 τέρματα στις 16 πρώτες αγωνιστικές. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα καλύτερά του γκολ:

Γερμανία – ποδόσφαιρο: Στόχος το απόλυτο ρεκόρ

Είναι προφανές πως ο Λεβαντόφσκι έχει βάλει πλώρη πλέον να καταρρίψει τα πλέον ακατάρριπτα ρεκόρ στην Γερμανία. Ο επόμενος στόχος του άσου της Μπάγερν είναι το απόλυτο επιτήδευμα σε πλήθος τερμάτων εντός μίας αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ από το 1972. Ένα στοιχειωμένο ρεκόρ σχεδόν 50 ετών, το οποίο αν κάποιος μπορεί να σπάσει αυτός μάλλον μόνο ο Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να ήταν. Πάρτε μια γεύση από “Λέβα”: 

Δείτε ακόμη: 

Κάκος: «Δεν υπάρχει φάουλ στο γκολ του Ολυμπιακού» – Χαμός στο στούντιο – Άνω κάτω η εκπομπή
Κάνει επαφή με Βράνιες η ΑΕΚ
Χωρίς νικητή το ντέρμπι, κερδισμένη η Μάντσεστερ Σίτι “βλέπει” κορυφή
Exit mobile version