Λουλούδια εσωτερικού χώρου: Υπέρ της θετικής ψυχολογίας

PLUS

Λουλούδια εσωτερικού χώρου: Υπέρ της θετικής ψυχολογίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Η διακόσμηση του χώρου μας με άνθη έχει ευχάριστη επίδραση στην ψυχολογία μας ομορφαίνοντας τον χώρο μας.

16.01.2021 | 15:23

Μια όμορφη ψυχολογία φτιάχνεται από πολλούς τομείς στην ζωή μας, πολύ βασικός είναι η διακόσμηση του χώρου μας. Έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Rutgers διαπιστώνει πως και τα λουλούδια επιδρούν θετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία. Πυροδοτούν την αίσθηση ευτυχίας και καταπολεμούν το άγχος. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο και τώρα εν μέσω καραντίνας ίσως είναι κι ο ιδανικός τρόπος να φτιάξουμε την διάθεσή μας. Μερικά φρέσκα λουλούδια στο σπίτι μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια.  Θα ξεκινήσει και θα συνεχιστεί όμορφα η μέρα μας, μιας και μετά δυσκολίας βγαίνουμε από το σπίτι. Κι ας μην ξεχνάμε ότι θα πλουτίσει ο χώρος μας με φρέσκες και όμορφες μυρωδιές.

Βέβαια, σίγουρα θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι μαραίνονται εύκολα και ότι πολλές φορές δεν τα ευχαριστιόμαστε, όσο θα θέλαμε. Ύπαρχουν όμως μερικά άνθη, τα οποία είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα περισσότερα, αλλά εξίσου όμορφα. Το χρυσάνθεμο, για παράδειγμα, είναι ένα κλασικό και διαχρονικό φθινοπωρινό φυτό. Είναι από τα πλέον κατάλληλα φυτά που θα τοποθετηθούν σε βάζο. Το όμορφο σχήμα τους και τα έντονα χρώματα τους τα καθιστούν ιδανικά. Οι επιλογές δε είναι αμέτρητες. Καλλιεργούνται σε ποικίλα χρώματα και σχήματα. Υπάρχουν άσπρα, πορτοκαλί, ροζ και πολλά άλλα χρώματα που μπορούμε να διαλέξουμε.

Λουλούδια εσωτερικού χώρου: Γαρύφαλλο και Ζήνιες

Άλλο ένα φυτό τέτοιου είδους είναι το γαρύφαλλο. Με ινδονησιακή καταγωγή είναι από τα αγαπημένα μας λουλούδια και έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Βοηθά στην καταπολέμηση του ζακχάρου, έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση και ευνοεί την υγεία των οστών. Έχει άλλες τόσες ιδιότητες που μπορούν να συνδιαστούν με την απίστευτη ανθεκτικότητά του στον χώρο. Φυσικά και πρέπει να αναφέρουμε τις Ζίνιες. Είναι πανέμορφα ανοιξιάτικα φυτά με μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων. Μπορούμε να συναντήσουμε τα πιο έντονα και όμορφα χρώματα σε ένα τέτοιο φυτό. Σίγουρα είναι ιδανικές για να στολίσουν ένα σπίτι και να ανεβάσουν την διάθεσή μας.

Λουλούδια εσωτερικού χώρου: Ορχιδέες και Λίλιουμ

Αφήνοντας στην άκρη τα κλασικά λουλούδια πάμε κατευθείαν στις ορχιδέες. Μιλάμε για εκλεπτυσμένα λουλούδια και εκμοντερνίζουν τον χώρο, που στολίζουν με μεγάλη επιτυχία. Είναι λεπτές και εξωτικές και αντιπροσωπεύουν την αγάπη, την πολυτέλεια και την δύναμη. Το πιο σπάνιο χρώμα ορχιδέας που θα συναντήσουμε είναι το μπλε, αλλά την ποικιλία των υπόλοιπων χρωμάτων δεν περνάει απαρατήρητη. Για ένα όμορφο κλείσιμο της λίστας μας έρχονται τα λίλιουμ. Οι πανέμορφοι καλοκαιρινοί κρίνοι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 3 εβδομάδες σε ένα βάζο. Διαθέτουν κι αυτά διάφορα χρώματα και πολλές φορές ανάμεικτα μεταξύ τους. Λευκό με φούξια, βυσσινί με πορτοκαλί είναι συνδυασμοί, όπως και πολλοί άλλοι που αιχμαλωτίζουν την προσοχή μας.

Δείτε ακόμη:

Ζώδια: Πώς θα είναι η μέρα σου;
Πώς να καθαρίσω το χαλί – Έξυπνες συμβουλές για κάθε τύπο
“Απαγορευτικός” ο πρωινός καφές
Exit mobile version