Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Αυστρία: Άτυπα εύσημα στην Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Αυστρία: Άτυπα εύσημα στην Ελλάδα

Κορονοϊός Αυστρία: Η Ελλάδα εξαιρείται από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Στις ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία χώρες συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας. Ως εκ τούτου εξαιρείται από τη σχετική ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδοθεί και η οποία ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου, και από αυτές εξαιρούνται οι χώρες Αυστραλία, Βατικανό, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη  και Φινλανδία, ωστόσο διατηρείται  ακόμη η επείγουσα σύσταση για αποφυγή όλων των μη αναγκαίων ταξιδιών, ακόμη και σε αυτά τα κράτη».

Εξάλλου από χθες 16 Ιανουαρίου 2021 είναι υποχρεωτική για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των Αυστριακών, πριν την είσοδο στη χώρα, η ηλεκτρονική καταγραφή των εισερχομένων  σε σχετική φόρμα του Κανονισμού περί Εισόδου στη χώρα λόγω Covid-19,  στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα www.oesterreich.gv.at. Τα άτομα που προέρχονται από περιοχές που εμπίπτουν στην ταξιδιωτική οδηγία κατά την είσοδό τους στη χώρα οφείλουν να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για δέκα μέρες, η οποία δύναται να τερματιστεί το νωρίτερο από την πέμπτη μέρα με αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου.

Σύνορα

Κορονοϊός Αυστρία: Οι εξαιρέσεις

Υπάρχουν ακόμη εξαιρέσεις, τόσο από την καραντίνα όσο και από την υποχρέωση εγγραφής, για μετακινούμενους για λόγους εργασίας ή που ταξιδεύουν λόγω επείγοντος οικογενειακού ζητήματος που δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως κηδεία. Όπως αναφέρεται σχετικά, κατά την εγγραφή στη σχετική φίρμα, πρέπει να  δίνεται η ημερομηνία γέννησης, τα στοιχεία επικοινωνίας και οι χώρες στις οποίες βρισκόταν κάποιος τις δέκα ημέρες πριν από το ταξίδι.

Τα δεδομένα της ηλεκτρονικής εγγραφής διαβιβάζονται αυτόματα στην περιφερειακή διοικητική αρχή που είναι υπεύθυνη για τον τόπο κατοικίας στην Αυστρία, και αυτό φέρεται να διευκολύνει τον έλεγχο της καραντίνας όπως και  την ανίχνευση  επαφών, ενώ τα δεδομένα θα διαγραφούν 28 ημέρες μετά την καταχώριση.

Ιατρικό τεστ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις