Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκιόπουλο φόνος: Αποκάλυψη Alphafreepress – Τι είδε η ηλικιωμένη και οδήγησε στους δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιόπουλο φόνος: Αποκάλυψη Alphafreepress – Τι είδε η ηλικιωμένη και οδήγησε στους δράστες

Χαλκιόπουλο φόνος: Η ηλικιωμένη γυναίκα, έζησε ένα ανείπωτο μαρτύριο, δεμένη, φιμωμένη και ανήμπορη να αντιδράσει επί πέντε ημέρες και νύχτες

Η ηλικιωμένη γυναίκα, έζησε ένα ανείπωτο μαρτύριο, δεμένη, φιμωμένη και ανήμπορη να αντιδράσει επί πέντε ημέρες και νύχτες δίπλα στον νεκρό, δολοφονημένο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, ήταν εκείνη που «πέρασε χειροπέδες» στους τρεις δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν ήδη στον εισαγγελέα!

Πέτρος Καρσιώτης

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα συνταρακτικά στοιχεία, που φέρνει στο φως το Alphafreepress,91χρονη γυναίκα, που δέχθηκε μαζί με τον σύζυγό της την επίθεση των κουκουλοφόρων ληστών, παρά τον τρόμο και την κακουχία που ζούσε, μπόρεσε να διακρίνει ένα καταλυτικό στοιχείο ενός εκ των δραστών.

Το κόκκινο μούσι

Είδε, όπως είπε στους αστυνομικούς από το νοσοκομείο του Αγρινίου όπου μεταφέρθηκε, το κόκκινο μούσι ενός εκ των τριών και σημεία άλλα των χαρακτηριστικών του προσώπου του!

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι σε κάποια στιγμή έπεσε η μάσκα του συγκεκριμένου ατόμου το οποίο γνώριζε, αφού έμενε στην ίδια περιοχή και κατάλαβε ποιος ήταν!

Ξεκίνησαν την έρευνα

Με οδηγό το μοναδικό αυτό στοιχείο, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα για τις κινήσεις του ατόμου και γρήγορα διαπίστωσαν ότι ο ίδιος ο αδελφός του και ένας ανηψιός του ανδρόγυνου ήταν στενοί φίλοι.

Κάθε βράδυ κατανάλωναν ικανές ποσότητες αλκοόλ.

Με δεδομένο ότι οι δράστες, που παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού των ηλικιωμένων και εισέβαλαν στο εσωτερικό του ήταν τρεις, τους προσήγαγαν στα γραφεία της Ασφάλειας.

Τον φίμωσαν με πουκάμισο

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά, αρνήθηκαν και οι τρεις κάθε σχέση με τη ληστρική εισβολή και τον θάνατο του ηλικιωμένου άνδρα τον οποίο είχαν δέσει και φιμώσει με ένα πουκάμισο.

Κάποια στιγμή όμως ο ένας από τους τρεις «έσπασε» και άρχισε να ομολογεί και να εξιστορεί το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα μέσα στο σπίτι.

Ομολόγησε προφορικά

Είπε προφορικά ότι παραβίασαν το παράθυρο ελπίζοντας ότι θα βρουν χρήματα, που άκουσαν ότι φύλαγε το ανδρόγυνο στο σπίτι, ότι ο αδελφός του φίμωσε τον ηλικιωμένο επειδή φώναζε και φοβήθηκαν ότι θα ακουγόταν στη γειτονιά και ότι δεν γνωρίζει πόσα χρήματα και ποιος πήρε από το σπίτι και αν ναι που τα έκρυψε.

Όταν, όμως, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να υπογράψει την κατάθεση αυτή, αρνήθηκε, λέγοντας «έτσι σας τα είπα, δεν ξέρω τίποτα»!!!

Ο εισαγγελέας

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος ενημερώθηκε τόσο για την κατάθεση της ηλικιωμένης όσο και για την προφορική ομολογία του ενός εκ των τριών συλληφθέντων τελικά, έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να σχηματισθεί δικογραφία κατά των τριών με τα υπάρχοντα στοιχεία.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τα υπόλοιπα που ελπίζεται από την Αστυνομία ότι θα «δέσουν» ακόμη περισσότερο την υπόθεση, τα αναμένουν από τα στοιχεία που περισυνελέγησαν στον τόπο της αιματηρής ληστείας που οδήγησε στον θάνατο τον ηλικιωμένο και τα οποία παραδόθηκαν ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Γίνεται λόγος ιδιαίτερα για στοιχεία DNA τα οποία θα συγκριθούν με των συλληφθέντων σε μελλοντικό χρόνο.

Οι δύο αρνούνται

Οι άλλοι δύο πάντως που συνελήφθησαν επέμειναν στην άρνησή τους μέχρι το τέλος της προανάκρισης, οπότε και γι αυτούς αναμένονται τα στοιχεία από τα εργαστήρια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο σπίτι, βρήκαν σε ένα συρτάρι το ποσό των 13.700 ευρώ.

Δεν τα είδαν γιατί βιάζονταν

Υποθέτουν ότι οι εισβολείς περιορίστηκαν σε άλλο ποσό που βρήκαν στο πρώτο συρτάρι και λόγω της εξέλιξης που είχε πάρει η ληστεία, φρόντισαν να διαφύγουν γρήγορα, αφήνοντας και τους δύο ανθρώπους δεμένους και φιμωμένους επί πέντε ημέρες.

Ώσπου ένας συγγενής τους ανήσυχος που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, πήγε στο σπίτι και λύτρωσε τουλάχιστον την ηλικιωμένη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αστυνομία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον εντοπισμό, (Πέμπτη 14-1-2021) το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ η σύζυγος του διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το συμβάν έλαβε χώρα τις βράδυνες ώρες της 8-1-2021, από τρία άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους παθόντες με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό .

Οι κατηγορίες

Για την υπόθεση συνελήφθησαν  από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις