Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Λέανδρος Αττική: Στην “κατάψυξη” η χώρα, άσπρισε το Τατόι
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Λέανδρος Αττική: Στην “κατάψυξη” η χώρα, άσπρισε το Τατόι

Κακοκαιρία Λέανδρος Αττική: Στα ορεινά της Αττικής, όπου χιονίζει από το πρωί, η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών.

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» σαρώνει τη χώρα και μεταξύ άλλων έχει ντύσει στα λευκά και περιοχές της Αττικής με το χιόνι να έχει στρωθεί για τα καλά σε ορισμένα σημεία. Από το πρωί του Σαββάτου χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής, σε περιοχές όπως ο Διόνυσος, η Δροσιά, η Σταμάτα και η Ροδόπολη. Το μεσημέρι, έκλεισε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η οδός Τατοΐου, δύο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα προς Κατσιμίδι. Στα ορεινά της Αττικής, όπου χιονίζει από το πρωί, η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χθεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Βίντεο: Η έντονη χιονόπτωση στους πρόποδες της Πάρνηθας

Δείτε βίντεο του iefimerida.gr, από το «λευκό» τοπίο στους πρόποδες της Πάρνηθας, γύρω από τα βασιλικά κτήματα Τατοϊού.

Κακοκαιρία Λέανδρος Αττική: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία -Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι διακοπές κυκλοφορίες που έχει προχωρήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είναι:

Λ. Πάρνηθος, από 22η χ/θ (τελεφερίκ), μέχρι το τέλος του οδικού δικτύου με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθα και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχή Δήμου Αχαρνών.

Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής.

Οδός Αναπαύσεως , από ύψος Νεκροταφείου προς Υμηττό, Παπάγου.

Λ. Φυλής, από ύψος «Μονής Κλειστών», Φυλή-Χασιά, ρεύμα προς Βοιωτία.

Λ. Διονύσου, από ύψος Νοσοκομείου «414», Πεντέλη, ρεύμα προς Κρυονέρι.

Λ. Διονύσου και Επ. Ο. Εκάλης-Ν. Μάκρης, Πεντέλη, ρεύμα προς Χολαργό.

Οδός Τατοίου, από 2ο χλμ. μετά τα Βασιλικά Ανάκτορα, ρεύμα προς Κατσιμίδι

Ενώ, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 4ο χλμ, Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, ύψος πρατηρίου «Cyclon», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, Μάνδρα.

Κακοκαιρία Λέανδρος: Πρόγνωση Μαρουσάκη

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Λέανδρος» σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέροντας πως από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αναμένεται νέο, ισχυρό κύμα χιονιά στη χώρα μας. Όσον αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως «καθώς θα περνούν οι ώρες οι χιονοπτώσεις σιγά σιγά θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο… Από τα ξημερώματα της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, το Αιγαίο (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα) όπως επίσης και τα ορεινά πιθανόν ημιορεινά της Κρήτης».

 Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα χιονιά που σαρώνει τη χώρα μας από τα βόρεια προς τα νότια. Το δεύτερο από τα τρία συνολικά κύματα κακοκαιρίας που αναμένουμε μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας ήταν αποτέλεσμα ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο οργανώθηκε στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και βάθυνε καθώς αυτό μετατοπίστηκε προς τη χώρα μας ενώ σιγά σιγά αρχίζει και εισέρχεται στο Αιγαίο.

χιόνια στην Αττική

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Καθώς θα περνούν οι ώρες οι χιονοπτώσεις σιγά σιγά θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Έτσι λοιπόν μέχρι και το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα απασχολούν τμήματα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και κυρίως ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν τμήματα των Κυκλάδων και του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, το Αιγαίο (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα) όπως επίσης και τα ορεινά πιθανόν ημιορεινά της Κρήτης.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και στο νομό Αττικής μέχρι και αύριο το πρωί ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πρόσκαιρα.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στην Θεσσαλονίκη μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες οπότε και θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά και νότια για να σταματήσουν μέχρι το ξημέρωμα αύριο.

χιόνια στην Αττική

ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, αναμένουμε και τρίτο κύμα κακοκαιρίας την Δευτέρα που ίσως είναι και το ισχυρότερο. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.

Το τρίτο αυτό κύμα θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα.

χιόνια

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένουμε και πάλι στην Αττική την Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Τρίτης με αυξημένες τις πιθανότητες αυτό το κύμα να επηρεάσει και το λεκανοπέδιο. Μεγάλες πιθανότητες εμφανίζονται και στον παράγοντα “χιονόστρωση” μιας και η ατμόσφαιρα θα έχει ήδη ψυχθεί αρκετά ενώ ψυχρότερες αέριες μάζες θα εισβάλουν στο νομό. Εκτιμούμε με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ότι αυτό το κύμα θα ευνοήσει σημαντικά το νομό σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για προβλήματα να εμφανίζονται πολύ αυξημένες.

ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τις επόμενες ημέρες που θα ανοίξει ο καιρός στα βόρεια, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (πιθανόν και κάτω από τους -15°C). Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον σχηματισμό ισχυρού παγετού που σε αρκετές περιοχές θα κρατάει όλη την ημέρα κι έτσι λοιπόν ο παγετός θα είναι ολικός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις