Εστίαση πότε θα ανοίξει: Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις, ο παράγοντας «λιανεμπόριο»

ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση πότε θα ανοίξει: Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις, ο παράγοντας «λιανεμπόριο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Εστίαση πότε θα ανοίξει: «Παράθυρο» για άνοιγμα και της εστίασης.

16.01.2021 | 13:03

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των καταστημάτων. Είχε προηγηθεί η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που είχε δώσει το ”πράσινο φως” για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. Το λιανεμπόριο μπορεί μεν να ανοίγει με μέτρα ωστόσο υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα της εστίασης. Οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά του από τον Νοέμβριο όταν και ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown αγωνιούν και περιμένουν πότε θα έρθει η ώρα να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους.

«Παράθυρο» για άνοιγμα και της εστίασης, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, άφησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Η αξιολόγηση θα γίνει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου, σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Open.

«Η ευχή όλων είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα αλλά τα πράγματα γίνονται με μια σειρά, την οποία κανονίζει η πολιτεία και θέτει τις προτεραιότητες. Δυστυχώς διασκέδαση και εστίαση έρχονται σε δεύτερο στάδιο. Αν πάει καλά το λιανεμπόριο θα μπορέσουμε να συναινέσουμε. Η επιτροπή έχει αποφασίσει να παίρνονται οι αποφάσεις κάθε Παρασκευή, πιθανώς στο επόμενο δεκαπενθήμερο» δήλωσε.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Οι όροι όπως τους εισηγήθηκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όπως οι 2 ώρες και ο αριθμός των ατόμων στα καταστήματα είναι οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Η επιτροπή συναίνεσε προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι όροι και ο κόσμος θα πειθαρχήσει», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Μεγάλη προσοχή ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Παράλληλα συνέστησε να υπάρξει προσοχή και όχι βιασύνη των πολιτών μετά το άνοιγμα των καταστημάτων. «Γνωρίζουμε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός από περιοχή σε περιοχή, αλλά επειδή τονίστηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία, η επιτροπή συναίνεσε να γίνει αυτή η προσπάθεια. Μπορούμε να πάμε και την Τρίτη να ψωνίσουμε ή αν δούμε κόσμο να πάμε λίγο αργότερα», σημείωσε.

«Δεν μπορώ να υπολογίσω το ρίσκο. Θα αυξηθούν λίγο τα κρούσματα, κάθε άνοιγμα της κινητικότητας αυξάνει τα κρούσματα, αλλά ελπίζω να μη γίνει σε αριθμό που δεν θα είναι διαχειρίσιμος» συμπλήρωσε και τόνισε:

«Έχουμε μεταξύ μας συναίνεση, καταλαβαίνουμε τις αγωνίες και τις αντιρρήσεις. Αν γεμίσει η Ερμού σαν να είναι διαδήλωση, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται καλό σύστημα επιτήρησης, αν δούμε ουρές τη Δευτέρα το απόγευμα μπορεί και την ίδια μέρα να παρθούν αποφάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μητσοτάκης για εκπαίδευση: «Όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο» 16.01.2021 | 13:03
Εξοργισμένος ο Χιου Γκραντ με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων 16.01.2021 | 13:03
Θετική απάντηση της Κομισιόν στον Γιώργο Αυτιά για τις ΜΜΕ – Δέσμευση για μείωση διοικητικού φόρτου και νέα μέτρα στήριξης 16.01.2021 | 13:03
Κυρανάκης: «Δεν καταργείται ο δεύτερος μηχανοδηγός – Έρχεται κάμερα στην καμπίνα και επιστροφή του προϊσταμένου αμαξοστοιχίας» 16.01.2021 | 13:03
Ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» έγινε 36 ετών – Είκοσι χρόνια σε κώμα, μια οικογένεια που δεν χάνει την ελπίδα 16.01.2021 | 13:03
Νία Βαρντάλος για την απόφαση να μιλήσει δημόσια σχετικά με την υιοθεσία της κόρης της: «Ήθελα να βοηθήσω κι άλλους» 16.01.2021 | 13:03
Η Μέγκιν Κέλι επιτέθηκε στη Μπλέικ Λάιβλι μετά την είσοδό της στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους 16.01.2021 | 13:03
Ουδέποτε υποστήριξα ότι προερχόμουν από 36ωρη εφημερία, λέει η γιατρός που είχε ατύχημα με τρένο στην Πάτρα 16.01.2021 | 13:03
Exit mobile version