Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης live Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού για την πανδημία
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης live Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού για την πανδημία

Μητσοτάκης live Βουλή: Για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας ενημερώνει σήμερα την εθνική αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι τη συζήτηση είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, δίνει την δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να σταθεί στην επιτυχή, δεδομένων των συνθηκών, αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και να περιγράψει τα όσα έγιναν σε υγειονομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της covid-19, για την στήριξη του ΕΣΥ με την ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό και την δημιουργία νέων ΜΕΘ.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στην διαδικασία του εμβολιασμού και τα αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν για την πορεία έγκρισης νέων εμβολίων που θα προμηθευτεί η Ένωση.  Παρουσιάζοντας στοιχεία και όχι μόνο αερολογίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και θα δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους.

Αλέξης Τσίπρας

Μητσοτάκης Βουλή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως υπονομεύει την συνολική προσπάθεια και την εικόνα της χώρας, απορρίπτοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πάρει η χώρα μας τις πατέντες των εμβολίων για να μπορέσει η ίδια να παράγει εμβόλια. ‘Μα δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπάρχει η παραγωγική δυνατότητα στην Ελλάδα σήμερα για να παρασκευάσουμε αυτά τα εμβόλια; Αυτά είναι πολύ βασικά πράγματα. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι στον κορονοϊό, ειδικά στο δεύτερο κύμα, αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση. Έτσι τουλάχιστον το εισπράττω εγώ’ είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την χώρα μας καθώς η κυβέρνηση έχει προαγοράσει διπλάσιο αριθμό από όσα χρειάζονται. Σύμφωνα μάλιστα τον σχεδιασμό θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου, καθώς τα όποια προβλήματα υπάρχουν τώρα θα ξεπεραστούν μόλις πάρουν έγκριση και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου Moderna. Παράλληλα, αυξάνονται οι δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από την Astra Zeneca και την Johnson & Johnson. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση η χώρα μας να παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις