Αθήνα

°C

Πέμπτη

29

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ρύζι διατροφή: Μαγειρέψτε το πιο νόστιμο από ποτέ
PLUS

Ρύζι διατροφή: Μαγειρέψτε το πιο νόστιμο από ποτέ

Ρύζι διατροφή: Όλες οι τροφές έχουν τη δική τους θρεπτική αξία και είναι απαραίτητες για διαφορετικούς λόγους.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται προς την επιλογή του καστανού ρυζιού, πιστεύοντας πως είναι πιο υγιεινό από το λευκό. Η σύγχρονη θεώρηση της διατροφής, ωστόσο, διατείνεται ότι όλες οι τροφές έχουν τη δική τους θρεπτική αξία και είναι απαραίτητες για διαφορετικούς λόγους. Η βασική διαφορά μεταξύ λευκού και καστανού ρυζιού είναι ότι το πρώτο έχει υποστεί επεξεργασία και έχουν αφαιρεθεί πολλές στρώσεις. Από τη μία, χάνει τις φυτικές ίνες, αλλά από την άλλη εμπλουτίζεται έτσι με περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει τελικά να αναρωτηθούμε τι κερδίζουμε από το «άσπρο και παχύ» ρύζι στη διατροφή μας, που τόσο έχουμε παρεξηγήσει; Και αυτά δεν είναι και λίγα.

Ρύζι διατροφή: Γιατί αγαπάμε το λευκό ρύζι

  • Αποτελεί βάση αγαπημένων πιάτων: Απόλαυση και γεύση-πόσα ασιατικά πιάτσα που έχουμε λατρέψει δεν έχουν ως βάση τους το λευκό ρύζι;
  • Δεν έχει γλουτένη: Αν δεν θέλετε τη γλουτένη στη διατροφή σας, το άσπρο ρύζι είναι η ιδανική και οικονομική επιλογή σας.
  • Πηγή ενέργειας: Πρόκειται για μία πηγή υδατάνθρακα που σας δίνει γρήγορα ενέργεια. Χωνεύεται πιο εύκολα από το καστανό ρύζι, αλλά η ενέργεια διατηρείται.
  • Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: Πλούσιο σε σίδηρο και μαγνήσιο, το λευκό ρύζι θρέφει τον οργανισμό και μας κάνει καλό!
  • Κάνει καλό και στο πεπτικό: Ενώ το κρέας και τα φυλλώδη λαχανικά δεν χωνεύονται πολύ εύκολα, το άσπρο ρύζι γίνεται εξαιρετικό γεύμα ακόμα και για τις πολύ βραδινές ώρες.

Ρύζι διατροφή: Μερικές ιδέες

Ας μαγειρέψουμε ρύζι, λοιπόν. Ίσως δεν το μαγειρεύετε με τρόπο που να σας το κάνει δελεαστικό. Δείτε αυτά τα βίντεο και πάρτε ιδέες:

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις