Συμμορία διαρρήξεις: Ο τρόπος δράσης

ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία διαρρήξεις: Ο τρόπος δράσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Συμμορία διαρρήξεις: Από την Κηφισιά άρπαξαν μετρητά και κοσμήματα, ενώ από την Παλλήνη ποσό 4.000 ευρώ, 60 χρυσές λίρες και κοσμήματα

14.01.2021 | 09:39

Οργανωμένες συμμορίες διαρρηκτών, αντλούν, όπως δείχνουν τα στοιχεία πληροφορίες για «θησαυρούς», που φυλάσσονται μέσα σε σπίτια, παρακολουθούν τις κινήσεις των ενοίκων και όταν βρουν την ευκαιρία, εξαπολύουν τις ληστρικές επιθέσεις. Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία για τη δράση των οργανωμένων συμμοριών, μέρα μεσημέρι, όταν έχουν και μεγαλύτερη άνεση να κυκλοφορήσουν χωρίς να προκαλούν υποψίες, προκύπτουν από δύο ληστρικές εισβολές, σε σπίτια ιδιοκτητών στην Κηφισιά και στην Παλλήνη. Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν ο ιδιοκτήτης κατοικίας στην Κηφισιά απουσίαζε όπως είπε στους αστυνομικούς στο εξοχικό του, άγνωστοι εισέβαλαν και διέφυγαν με «θησαυρό».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Προφανώς είχαν τις πληροφορίες τους αλλά και από την παρακολούθηση γνώριζαν ότι ο κάτοχος του εν λόγω θησαυρού απουσίαζε. Έτσι, με όλη τους την άνεση, άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και πανάκριβα κοσμήματα. Από την αυτοψία που πραγματοποίησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη ο οποίος με την επιστροφή του βρήκε την κατοικία ανάστατη, προκύπτει η οργάνωση της .

Συμμορία διαρρήξεις: Ο συναγερμός και η κάμερα

Απενεργοποίησαν το συναγερμό-πληροφορίες αναφέρουν ότι τον βούτηξαν σε κουβά με νερό- για να εισβάλλουν στο σπίτι, αλλά και στο στάδιο της διαφυγής, ξήλωσαν και πήραν μαζί τους για να καταστρέψουν το καταγραφικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έτσι ώστε να μην αφήσουν κάποιο ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους. Θύμα διάρρηξης στο σπίτι του κατήγγειλε ότι έπεσε και ηλικιωμένος ιδιοκτήτης στην Παλλήνη. Ανενόχλητοι, αφού προφανώς είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του και γνώριζαν ότι απουσίαζε, εισέβαλαν στο σπίτι κι αφού ερεύνησαν όλα τα σημεία, βρήκαν, κατά πληροφορίες το ποσό των 4.000 ευρώ, εξήντα χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας και διέφυγαν.

Ληστείες με αεροβόλο

Τις ίδιες ώρες, στη Ρόδο, η Αστυνομία περνούσε χειροπέδες σε έναν δράστη δύο ληστειών, τις οποίες πραγματοποίησε με αεροβόλο πιστόλι. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ο κατηγορούμενος, πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια μετέβη διαδοχικά σε δυο περίπτερα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή όπλου απέσπασε από υπάλληλο ενός εξ αυτών χρήματα και καπνικά προϊόντα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την όποια είχε αποκρύψει σε υπαίθριο χώρο, καθώς και το όπλο (αεροβόλο πιστόλι) που χρησιμοποίησε το οποίο είχε απορρίψει σε θαμνώδη περιοχή.

Exit mobile version