Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός συνταγογράφηση: Σύλληψη από την Οικονομική Αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός συνταγογράφηση: Σύλληψη από την Οικονομική Αστυνομία

Γιατρός συνταγογράφηση: Συνελήφθη ως συνεργός ένας 67χρονος Σύρος, που εκτελούσε τις παράνομες συνταγογραφήσεις στα φαρμακεία.

Αγγίζει τα όρια του απίστευτου. Γιατρός, ο οποίος εργαζόταν με σύμβαση στο ιατρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εγκατεστημένο στο χώρο όπου στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας για εικονικές συνταγές φαρμακευτικών σκευασμάτων στο όνομα ασφαλισμένων, που πλήρωνε και ο ΕΟΠΥΥ! Συνελήφθη επίσης κι ένας συνεργός του, ο οποίος δίπλα στον γιατρό δήλωνε… δικηγόρος, χωρίς να έχει καμία σχέση με το επάγγελμα!

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης άλλων ατόμων, είτε μέσω ασθενών του γιατρού είτε μέσω τρίτων ατόμων και γνωστών και των δύο, προέβαιναν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

ΕΟΠΥΥ πινακίδα

Γιατρός συνταγογράφηση: 489 εικονικές συνταγές

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του ΕΟΠΥΥ να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 263 φαρμακευτικά σκευάσματα, συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, πλήθος συνταγογραφήσεων, περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, 25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια ΗΠΑ, 8 χρυσές λίρες, σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, δύο σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα, 10 κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.

Γιατρός συνταγογράφηση: Ένταξη σε συμμορία

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση-ένταξη σε συμμορία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και ενεργή εμπλοκή άλλων ατόμων. Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό Δημόσιου Νοσοκομείου, είχε διερευνηθεί και από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στα τέλη του 2018. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) υπολογίστηκε, τότε, στα 6.204.334 ευρώ!

Περιπολικό

Με εντολή εισαγγελέα

Η έρευνα είχε γίνει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Όπως είχε ανακοινωθεί, είχε διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά του γιατρού Περιφερειακού Δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φερόταν ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με το ύψος της ζημίας του ΕΟΠΥΥ να υπερβαίνει, όπως προαναφέρθηκε, τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΟΠΥΥ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις