Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Ευρώπη: Βόμβα μεγατόνων!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – Ευρώπη: Βόμβα μεγατόνων!

Ποδόσφαιρο - Ευρώπη: Η Χόλσταϊν Κίελο πέταξε εκτός κυπέλλου Γερμανίας την Μπάγερν, 6-5 στα πέναλτι - Πέρασε στα πέναλτι η Μπάρτσα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας

ΠοδόσφαιροΕυρώπη: Η Μπάγερν Μονάχου είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2020 και αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει και τον φετινό τίτλο στην Μπουντεσλίγκα. Στο κύπελλο όμως άρπαξε φάπα ολκής κόντρα στην ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Είναι αλήθεια, Η Μπάγερν των πολλών τίτλων, η ακτύπητη βαυαρική μηχανή αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Χολστάιν Κίελο στη διαδικασία των πέναλτι. Η Μπάγερν, λοιπόν, φιλοξενήθηκε στο Κίελο από την τοπική Χολστάιν και μολονότι προηγήθηκε δύο φορές με Γκνάμπρι (14’) και Σανέ (47’) δεν κέρδισε. Η γηπεδούχος αξιόμαχη και απολαυστική ανά διαστήματα, ισοφάρισε δύο φορές. Με την δεύτερη να έρχεται στο… 95’ και να αναγκάζει τα αστέρια των Βαυαρών να παίξουν ακόμα ένα ημίωρο. 

Και εκεί όμως δεν ήταν πιο τυχερή ή ικανή. Δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και στα πέναλτι μίλησε τελικά ο άγραφος κανόνας. Που λέει πως στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες οι λέξεις έκπληξη και κύπελλο είναι συνυφασμένες. Έτσι και στο Κίελο η Χόλσταϊν ήταν ψυχραιμότερη και πιο παθιασμένη στα πέναλτι. Και έκανε την τεράστια έκπληξη, με το τελικό 6-5 να της δίνει παλικαρίσια πρόκριση.

bayern sufferd a defeat and will not go further in cup

Ποδόσφαιρο – Ευρώπη: Στην παράταση και η Μπάρτσα

Στην παράταση οδηγήθηκε και το παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του σούπερ καπ Ισπανίας. Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε παιχνίδι που διεξήχθη σε ουδέτερο γήπεδο, στην Κόρδοβα. Οι Καταλανοί, μάλιστα, προηγήθηκαν στο 39’ με τέρμα του Φρένκι ντε Γιονγκ, αλλά οι Βάσκοι είχαν απάντηση. Εφεραν το ματς στα ίσα στο 51’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ. Στην ημίωρη παράταση δεν άλλαξε τίποτε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί έλαμψαν τα… άστοχα σουτ. Η Σοσιεδάδ έχασε τρία σερί και σκόραρε με Μερίνο και Γιανουζάι, ενώ για την Μπάρτσα έχασαν οι ντε Γιονγκ και Γκριζμάν. Σκόραραν όμως οι Ντεμπελέ, Πίανιτς και Ρίκι για να δώσουν την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα!

barcelona qualified after a penalty shotout

Δείτε ακόμη: 

Σκέψεις για πώληση Τσόλακ στον ΠΑΟΚ
Ξεκίνησε η μάχη χαρακωμάτων στο μπάσκετ, με αφορμή το κύπελλο
Πάνε για μετάθεση στα μέσα Φεβρουαρίου οι εκλογές της ΕΠΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις