Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεμόνι με νερό: Χλιαρό το πρωί
PLUS

Λεμόνι με νερό: Χλιαρό το πρωί

Τα οφέλη της κατανάλωσης νερού με λεμόνι μόλις ξυπνάμε το πρωί.

Πολλές απλές διατροφικές συνήθειες γίνονται γνωστές κάθε μέρα. Συνήθειες που μέχρι να τις μάθουμε δεν μας πάει το μυαλό, ότι κάνουν καλό στην υγεία μας. Μία απ’ αυτές είναι και η κατανάλωση νερού με λεμόνι, σύμφωνα και με διατροφολόγους. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει πολλά οφέλη από το λεμόνι, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Πιο συγκεκριμένα περιέχει, μεταξύ άλλων, κάλιο, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, σχεδόν όλο το σύμπλεγμα βιταμίνης Β και πολλή βιταμίνη C. Αποτελεί μια ασπίδα για την υγεία του οργανισμού μας και ιδιαίτερα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα περισσότερα οφέλη δε παρέχει όταν καταναλώνεται με χλιαρό νερό, γιατί η υψηλή θερμοκρασία ενεργοποιεί την έκλυση (απελευθέρωση) της βιταμίνης C και των πολυφαινολών. Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν, οι επιστήμονες συστήνουν να γίνει καθημερινή συνήθεια.

Ειδικότερα, πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι το πρωί, μόλις ξυπνάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν κοιμόμαστε, το οξυγόνο εκβάλλεται από το σώμα μας μέσα της αναπνοής και ξυπνάμε αφυδατωμένοι. Έτσι ο καλύτερος τρόπος, να αναπληρώσουμε τα υγρά που χάσαμε στον ύπνο είναι απλώς να πιούμε ένα χλιαρό ποτήρι νερό. Αν περιμένουμε κιόλας 10 -15′ για να φάμε πρωινό, τότε γίνεται αποτοξίνωση στο άδειο πλέον στομάχι μας από άχρηστες ουσίες και υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις πιο καυτές θερμοκρασίες, γιατί σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα καυτά ροφήματα αυξάνουν το κίνδυνο καρκίνου. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στην συχνότητα που καταναλώνουμε νερό με λεμόνι, γιατί η πολύ έντονη χρήση του βλάπτει το σμάλτο των δοντιών.

Λεμονόνερο

Λεμόνι με νερό: Λόγοι που πρέπει να το πίνουμε

  • Απώλεια βάρους: Πρώτον, συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και στην αποβολή των άχρηστων ουσιών του μεταβολισμού. Η πηκτίνη που περιέχει καταπολεμά την πείνα κι έτσι αποφεύγουμε τα περιττά γεύματα μεταξύ των βασικών.
  • Κατακράτηση υγρών: Βοηθά στην ομαλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος για την αποβολή τοξινών σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνεπώς, αποτελεί ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης της κατακράτησης.
  • Κυτταρίτιδα: Η πληθώρα των αντιοξειδωτικών και των θρεπτικών στοιχείων, που έχει το νερό με λεμόνι, θα συμβάλουν στη μείωση των φλεγμονών. Οι φλεγμονές στον λιπώδη ιστό, κυτταρίτιδα, προκαλούνται από την καθιστική ζωή, τα στενά ρούχα και την λάθος διατροφή. Συμπέρασμα, είναι φίλος των γυναικών.
  • Γρίπη και κοινό κρυολόγημα: Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την ιδιότητά της να καταπολεμά λοιμώξεις και κοινές ασθένειες. Όπως είπαμε παραπάνω, είναι ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Ακμή: Η ακμή είναι το αποτέλεσμα του όξινου περιβάλλοντος που δημιουργείται στον οργανισμό λόγω κακής διατροφής. Η αλκάλωση που προκαλείται από το λεμονόνερο είναι το ακριβώς αντίθετο της ακμής και έτσι την εξουδετερώνει.
  • Καταπονημένα νύχια: Σκληραίνουν αισθητά τα νύχια και επειδή είναι πλούσιο σε σίδηρο, αποβάλλει και τα λευκά στίγματα που εμφανίζονται κατά καιρούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω έλλειψης σιδήρου.
  • Αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων: Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης του.
Αδυνάτισμα

Δείτε ακόμη:

Τί να κάνω με τις παλιές εφημερίδες;
Τα 5 στάδια του χωρισμού
Tips διακόσμησης για μικρά σπίτια!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις