Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μανάτος Τραμπ: Έγραψαν το όνομα του Τραμπ στη ράχη του ζώου
ΚΟΣΜΟΣ

Μανάτος Τραμπ: Έγραψαν το όνομα του Τραμπ στη ράχη του ζώου

Μανάτος Τραμπ: Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν η πράξη αυτή είχε ως στόχο να τραβήξει την προσοχή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κάτοικος της πολιτείας Φλόριντα. 

Ο μανάτος είναι μεγάλο υδρόβιο θηλαστικό ζώο, που ζυγίζει από 500 κιλά έως 1 τόνο. Ο μανάτος είναι αργοκίνητος, περίεργος και καθόλου επιθετικός. Τη μισή μέρα κοιμάται μέσα στο νερό, κι ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα κάθε 20 λεπτά. Περνά τον περισσότερο χρόνο του σε ρηχά νερά και κατοικεί στις ρηχές παραλιακές περιοχές και τα ποτάμια της Καραϊβικής και του κόλπου του Μεξικό. Το είδος που διαβιοί στις αμερικανικές ακτές του κόλπου του Μεξικό (West Indian manatee) έχει χαρακτηριστεί «απειλούμενο» σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία προστασίας της άγριας ζωής.

Αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να γράψουν στη ράχη ενός τέτοιου ζώου τη λέξη «Τραμπ». Ο μανάτος εντοπίστηκε στις πηγές του ποταμού Χομοσάσα στη Φλόριντα, στη δυτική ακτή της πολιτείας και σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων δυτικά του Ορλάντο. Η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ ξεκίνησε άμεσα έρευνα για παρενόχληση του ζώου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της δήλωσε ότι ο μανάτος δε φαίνονταν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Μανάτος

 Μανάτος Τραμπ: Αμοιβή για πληροφορίες

 Η τοπική εφημερίδα «The Citrus County Chronicle» δημοσίευσε ένα βίντεο με μία υποβρύχια λήψη του θηλαστικού που κινείται αργά και φέρει τη λέξη «Τραμπ» γραμμένη πάνω του με μεγάλα γράμματα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο γράφτηκε η λέξη. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν η πράξη αυτή είχε ως στόχο να τραβήξει την προσοχή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κάτοικος της πολιτείας Φλόριντα. Το Κέντρο Βιοποικιλότητας των ΗΠΑ, στην Τουσόν της πολιτείας Αριζόνα, ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις