Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Προσπαθεί να δώσει Εσίτι και Τσόλακ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Προσπαθεί να δώσει Εσίτι και Τσόλακ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Τρόπο να αποδεσμευτούν οι Τσόλακ και Εσίτι αναζητούν στον «δικέφαλο του Βορρά».

Και βαθιά το χέρι στην τσέπη και απογοήτευση… Πικρή η γεύση στον ΠΑΟΚ από Άντερσον Εσίτι που ήρθε πέρσι το καλοκαίρι και Αντόνιο Τσόλακ – που επίσης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ από την Ριέκα, με αντίτιμο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ασπρόμαυροι δεν είδαν… προκοπή και πλέον ψάχνονται για το πώς θα αποδεσμευτούν. Σύμφωνα με τον sportimegr, για τον Κροάτη επιθετικό ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον παραχωρήσει με μεταγραφή έτσι ώστε να μειώσουν όσο γίνεται τη ζημιά από το κόστος της απόκτησής του από τη Ριέκα.

Υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτόν, αλλά κυρίως για δανεισμό, κάτι, που δεν ικανοποιεί απόλυτα τον Δικέφαλο και μία από τις ομάδες, που θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της αλλά δεν είναι διατεθειμένη να δώσει χρήματα, είναι η Σταντάρ Λιέγης. Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι προσπάθειες για να τελειώσει η μετακίνηση του Άντερσον Εσίτι σε ομάδα του εξωτερικού. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Εσίτι έχει έρθει σε συμφωνία με την Γκιόζτεπε, για τον δανεισμό του Νιγηριανού άσου ως το καλοκαίρι και απομένουν μόνο τα τυπικά για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να ελαφρύνουν το ρόστερ τους και να γλιτώσουν από βαριά συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται ή έχουν απογοητεύσει με τις επιδόσεις τους. Εσίτι και Τσόλακ, είναι οι πρώτοι στη μαύρη λίστα…

Εσίτι ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ Εσίτι: Λίγα λόγια για τον Νιγηριανό

Ο γεννημένος το 1994 Εσίτι είναι Νιγηριανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος για τον ΠΑΟΚ. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Bobbies United. Το 2012 έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη για να ενταχθεί στη Λεϊσόες. Μετά από λίγους αγώνες με τη δεύτερη ομάδα, ο νιγηριανός μέσος προήχθη στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και έπαιξε σε 45 αγώνες. Η συνολική του απόδοση κέντρισε το ενδιαφέρον του Ζοσέ Μάριο Μπράνκο, του τότε προπονητή της Εστορίλ και έτσι τον υπέγραψαν για την ομάδα. Έμεινε εκεί για δύο σεζόν, όπου έκανε 57 εμφανίσεις. Ο ίδιος καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους μεσαίους στο πρωτάθλημα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τελικά υπέγραψε με τη Γάνδη, όπου συνολικά είχε 95 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Στις 25 Ιουλίου 2019, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την άφιξη του Εσίτι, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Οι επερχόμενοι Πρωταθλητές Ελλάδας πλήρωσαν στη Γάνδη 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσουν. Ο Εσίτι είναι διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας.

ΠΑΟΚ Τσόλακ: Ποιος είναι ο Κροάτης

Ο Αντόνιο-Μίρκο Τσόλακ, γεννημένος το 1993, είναι Κροάτης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός για τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην δεύτερη ομάδα της Καρλσρούη ΣΚ. Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στις 19 Οκτωβρίου 2013 σε έναν αγώνα της 1. ΦΚ Νυρεμβέργη για τη Μπούντεσλιγκα εναντίον της Άιντραχτ Φραγκφούρτης. Μπήκε στο γήπεδο στο 78 λεπτό στη θέση του Τομάς Πέκχαρτ. Τη σεζόν 2014-15, αγωνίστηκε με δανεισμό στη

Την 1η Ιουλίου 2015, ο Τσόλακ εντάχθηκε στη Χόφενχαϊμ 1899. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με την ομάδα. Τη σεζόν 2015-16, αγωνίστηκε με μονοετή δανεισμό στην Καϊζερσλάουτερν. Στις 25 Ιουλίου 2016, ο Τσόλακ εντάχθηκε με δανεισμό στη Ντάρμστατ 98. Για την επόμενη σεζόν, αγωνίστηκε με δανεισμό στην Ίνγκολστατ της 2. Μπούντεσλιγκα. Μετά τον αμοιβαία συμφωνημένο τερματισμό του δανεισμού στην Ίνγκολστατ τον Ιανουάριο του 2018, ο Τσόλακ εντάχθηκε με δανεισμό στην Ριέκα μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Μετά τη λήξη του δανεισμού στις 22 Ιουνίου 2019, ο Τσόλακ εντάχθηκε με μόνιμη μετακίνηση στην Ριέκα με τριετές συμβόλαιο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη Ριέκα για τη μεταγραφή του Τσόλακ για 3 εκατομμύρια ευρώ, με τον παίκτη να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Ο Τσόλακ έχει αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές Κροατίας U18, U19 και U20.

Στις 27 Αυγούστου 2020, ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, συμπεριέλαβε τον Τσόλακ στον κατάλογο των παικτών για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Εθνών ΟΥΕΦΑ 2020-21 εναντίον της Πορτογαλίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 και της Γαλλίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις