Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Μέσα τελικά ο Φορτούνης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Μέσα τελικά ο Φορτούνης

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός σήμερα αντιμετωπίζει στις 19:30 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός σήμερα αντιμετωπίζει στις 19:30 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι ”ερυθρόλευκοι” που προπορεύονται της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, παραμένουν μέχρι στιγμής αήττητοι ενώ έχουν 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έρχεται από τη νίκη με 3-1 κόντρα στο Βόλο έχει 31 βαθμούς και θέλει οπωσδήποτε την νίκη και για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να παραμείνει ζωντανός στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ωστόσο και οι δύο ομάδες έρχονται στο ντέρμπι με τραυματίες με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπρούμα αλλά και στον Χολέμπας ενώ πρόβλημα τελευταία στιγμή υπήρξε και με τον Κώστα Φορτούνη. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, ωστόσο, νιώθει πολύ καλύτερα, δήλωσε ετοιμοπόλεμος για το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι πιθανότητες να παίξει ακόμη και ως βασικός αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τεράστιες ελλείψεις. Το μεγάλο πρόβλημα για τον προπονητή, Πάμπλο Γκαρσία, είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί ανατρέπει τα σχέδια του Ουρουγουανού προπονητή. Για τον ΠΑΟΚ έχει εκτίσει την ποινή του ο Γιαννούλης αλλά και ο Μιχαηλίδης, αμφότεροι είναι έτοιμοι όμως ο δεύτερος τέθηκε εκτός αποστολής. Ο Γκαρσία για αγωνιστικούς λόγους τον ξεκουράζει ενώ δεν πήρε στην αποστολή και τους Τσόλακ, Εσίτι. Εκτός τον πάγια απόντων Μπίσεσβαρ, Ουαγκέ και Μιχάι.

ΠΑΟΚ - ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η πιθανή ενδεκάδα του ”δικεφάλου”

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ανατρέπει τα πλάνα του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- θα έχει τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας και Σβαμπ, στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Τζόλης και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σφιντέρσκι να παίρνει θέση στην κορυφή.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η πιθανή ενδεκάδα των Πειραιωτών

Στον αντίποδα από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν οι Χολέμπας και Μπρούμα ενώ μετά από αυτούς φαίνεται πως χάνει και τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εμφάνισε συμπτώματα ίωσης τις τελευταίες ώρες και η απουσία του από το ντέρμπι φαντάζει πλέον το επικρατέστερο σενάριο. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ενώ την τετράδα της άμυνας θα συνθέτουν -από δεξιά προς αριστερά- οι Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ.

Οι Εμβιλά και Καμαρά θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Φορτούνης, ενώ στα πλάγια της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Βρουσάι και Μασούρας, με τον Ελ Αραμπί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ - ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μάρτινς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δύο σκέψεις για την Τετάρτη. Αν ο Μπουχαλάκης κριθεί απολύτως έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στη γάμπα, τότε το 4-3-3 με τους Καμαρά, Εμβιλά και τον Έλληνα μέσο στο κέντρο είναι το επικρατέστερο. Ο διεθνής άσος προπονείται κανονικά από την Πέμπτη, αλλά έμεινε εκτός αποστολής στα δύο τελευταία ματς και ο Μαρτίνς θα κρίνει αν θα τον βάλει βασικό.

Σε περίπτωση που ο «Μπούχα» κριθεί πως δεν είναι στο 100%, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τούμπα με 4-2-3-1. Εμβιλά και Καμαρά θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Φορτούνη μπροστά τους, τον Βρουσάι στο ένα άκρο και έναν εκ των Βαλμπουενά ή Μπρούμα στο άλλο, πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος δεν είναι ακόμη στο επίπεδο προ του τραυματισμού του, αλλά η κλάση του αρκεί για να καθορίσει ένα ντέρμπι με τις ενέργειές του, όπως έκανε με την ασίστ που έβγαλε… πέφτοντας στο Αγρίνιο.

Πέδρο Μαρτίνς
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις