Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: “Χ” σαν …νίκη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: “Χ” σαν …νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - αγωνιστικό: Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε, αλλά έφυγε… κερδισμένος και με διαφορά τίτλου από την Τούμπα, 1-1 με τον ΠΑΟΚ

13.01.2021 | 21:23

Σούπερ Λιγκαγωνιστικό: Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο νταμπλούχος Ελλάδας 2020 δεν κέρδισε, αλλά έφυγε… κερδισμένος και με διαφορά τίτλου από την Τούμπα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά και τον Ολυμπιακό να κάνει διαχείριση του αγώνα και να βγαίνει ορθολογικά στην επίθεση. Εκανε μάλιστα και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Μ’βιλά να νικιέται από τον Πασχαλάκη, ενώ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Σε τρίτο χρόνο, δε, ο Καμαρά έχασε τρομερή ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Ο Ολυμπιακός προϊόντος του χρόνου κέρδιζε έδαφος και απειλούσε είτε με τον Βαλμπουενά, είτε με τον Φορτούνη. Ο ΠΑΟΚ μετά το ημίωρο επιδίωξε εκ νέου να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Με κύριους μοχλούς πίεσης τον Κρμέντσικ και τον Μουργκ, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός φάνηκε έτοιμος να κάνει τη ζημιά σε αντεπιθέσεις, αλλά και σετ παιχνίδι. Χωρίς πάντως να γίνει ένθεν κακείθεν η μεγάλη φάση ως την ανάπαυλα.

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Το β΄ημίχρονο

Και πάλι πιο ψυχωμένα ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη και αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Στο 51’ στην πίεση από φάση που ξεκίνησε με κόρνερ, ο Σα ήταν ασταθής και ο Ινγκασον τον τιμώρησε για το 1-0. Η εξέταση από τον VAR κατακύρωσε το τέρμα και το ματς πήρε διαφορετική μορφή. Ο ΠΑΟΚ είχε πια άλλον αέρα, αλλά και ο Ολυμπιακός φάνηκε να πτοείται. Με 1-2 τελικές από Κρέσπο, Ινγκασον ο ΠΑΟΚ έδειξε να “αγριεύει” όμως ο Μάρτινς …ανακάτεψε την τράπουλα. Και μετά το 60’ άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος ο Ολυμπιακός. Το παιχνίδι πήρε ταχύτητα, χάθηκαν 1-2 καλές φάσεις από Κρμέντσικ και Φορτούνη, αλλά το γκολ έμελε να μπει με τρόπο που θύμισε το 1-0. Σε κόρνερ του Φορτούνη ο Πασχαλάκης έκανε κακή έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Μπα να τον “εκτελέσει” με το κεφάλι για το 1-1 στο 77’.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει διάθεση να πιέσει για τη νίκη και ο Ολυμπιακός να διαχειριστή το θετικό αποτέλεσμα. Η πίεση των μελανόλευκων όμως δεν είχε αποτέλεσμα, αφού στην κορυφαία ευκαιρία ως το φινάλε ο Τζόλης είχε δοκάρι (93’) και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Ινγκασον 51’ – Μπα 77′

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φάμπρι (ΙΤΑ). ΒΟΗΘΟΙ: Βιβέντσι, Λο Σίσερο (ΙΤΑ). VAR: Τζιαλβαρέσε.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Κρέσπο, Ινγκασον, Βιερίνια – Σβαμπ, Ελ Καντουρί – Ζίφκοβιτς, Ουάρντα, Μουργκ – Κρμέντσικ (Σφιντέρσκι 69’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρτινς): Σα – Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια – Μ’Βιλά, Καμαρά – Βαλμπουενά (Κόκα Χασάν 71’), Φορτούνης, Βρουσάι (Ρατζέλοβιτς 62’) – Ελ Αραμπί. 

Δείτε ακόμη:

Σκέψεις για πώληση Τσόλακ στον ΠΑΟΚ
Ξεκίνησε η μάχη χαρακωμάτων στο μπάσκετ, με αφορμή το κύπελλο
Πάνε για μετάθεση στα μέσα Φεβρουαρίου οι εκλογές της ΕΠΟ
Exit mobile version