Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος Κόσμος φονικό: Καταγγελίες για το μακελειό – “Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια”
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος φονικό: Καταγγελίες για το μακελειό – “Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια”

Νέος Κόσμος φονικό: Το απόλυτο χάος επικράτησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, όπου «βροχή» πυροβολισμών έπεσε στην πλατεία Αγίου Σώστη, στον Νέο Κόσμο.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της συμπλοκής με πυροβολισμούς, πιθανότατα μεταξύ Αλβανών, στην πλατεία του Αγίου Σώστη, πολύ κοντά στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για έναν άνδρα νεκρό και τραυματίες τους δυο γιους του, καθώς και μια κοπέλα υπάλληλο που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και όσα είχαν προηγηθεί. Μάλιστα, ένας από τους άνδρες που νοσηλεύονται δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ και ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η συμπλοκή εκτιμάται ότι οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ αυτό που σοκάρει ακόμα και τις αρχές είναι το γεγονός ότι στην πλατεία, την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν πολλά μικρά παιδιά. Στο σημείο της συμπλοκής έχουν βρεθεί αρκετοί κάλυκες, ενώ αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, χρώματος ασημί, το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης ή οι δράστες για να διαφύγουν. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μιλώντας στο MEGA, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τα δευτερόλεπτα του τρόμου. «Ακούστηκαν περίπου 5-6 πυροβολισμοί. Υπήρχε παύση ενός δυο λεπτά και στη συνέχεια ακόμα 3 πυροβολισμοί» λέει στην κάμερα του MEGA μια γυναίκα που μένει κοντά στη σημείο του «μακελειού». «Είδα κάτω αιμόφυρτο τον κύριο, τον οποίο γνωρίζω, όχι προσωπικά, αλλά είναι της γειτονιάς. Πολύ καλή οικογένεια» θα πει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Η γυναίκα του από πάνω, ήταν μες στα αίματα, σπάραζε. Πήγα μέσα στο μαγαζί του φώναζα. Ήταν και το παλικάρι πεσμένο, ο αδερφός του τού κράταγε το κεφάλι» συμπληρώνει.

«Ο δράστης του χθεσινού μακελειού στο Νέο Κόσμο ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια που είχε μπροστά του. Αν δεν έτρεχαν να εξαφανιστούν θα είχαμε και άλλους νεκρούς αφού πυροβολούσε στο ψαχνό και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από ανυποψίαστους διερχόμενους», δήλωσε στο CNN Greece αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβε να ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις