Κακοκαιρία τώρα: Σαρώνει τη χώρα, πού εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία τώρα: Σαρώνει τη χώρα, πού εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Κακοκαιρία τώρα: Η κακοκαιρία χτυπά αυτή τη στιγμή τη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλές περιοχές εντοπίζονται προβλήματα.

12.01.2021 | 16:29

Μεγάλη είναι η αλλαγή του καιρού αφού οι ζεστές μέρες και οι υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν τη σκυτάλη σε βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία χτυπά αυτή τη στιγμή τη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλές περιοχές εντοπίζονται προβλήματα. Αυτή την ώρα η σφοδρή βροχόπτωση πλήττει τον Έβρο όπου χωράφια και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τον όγκο του νερού που πέφτει με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η κυκλοφορία στο δρόμο Φερών – Αλεξανδρούπολης στο ύψος του αεροδρομίου και στα δύο ρεύματα. Την ίδια ώρα η Καρδίτσα που μετρά τις πληγές της από την πρόσφατη κακοκαιρία που προκάλεσε ο «Ιανός» έρχεται αντιμέτωπη και πάλι με τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα. Σοβαρές καταστροφές καταγράφονται όμως και στα Τρίκαλα.

Διακόπτεται επίσης αυτή την ώρα η κυκλοφορία οχημάτων στον οικισμό του Προβατώνα λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που έχουν πλήξει τον Έβρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο «Κτήμα Βασίλη» και στη γέφυρα στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολη- Άβαντα. Ειδικότερα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, εντοπίζονται προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολη-Άνθεια, Αλεξανδρούπολη-Άβαντα- Αισύμη, Φερών-Πυλαίας και Άρδανίου-Ιτέας. Στον Απαλό και τα Λουτρά υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Μάλιστα στα Λουτρά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταρρεύσει τμήμα της παλιάς γέφυρας του οικισμού. Πολλά τα προβλήματα και το Δήμο Σουφλίου όπου υπάρχει και το κλείσιμο των σχολείων, κυρίως στον ορεινό όγκο του Μ. Δερείου έχουμε ακόμα και πλημμυρισμένα σπίτια.

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Καρδίτσα

Φόβος να κοπεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τα ορεινά χωριά του και το Δήμο Αργιθέας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ωρών. Έτσι όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net το πρωί της Τρίτης είδαν την Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας στο 2χλμ από το Μουζάκι (λίγο μετά την διασταύρωση προς Πορτή) να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση από τα μανιασμένα νερά του Πάμισου που “έφαγαν” την όχθη (όπως συνέβη και με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας ωστόσο αν καταρρεύσει το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα μιλάμε για ιδιαίτερα κακή εξέλιξη αφού όλη η κυκλοφορία προς τα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου και όλα τα χωριά του Δήμου Αργιθέας θα πρέπει να παρακάμπτεται μέσω του δρόμου που οδηγεί στην Πορτή.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε επισημανθεί στους αρμοδίους από κατοίκους ωστόσο ως φαίνεται αγνοήθηκε και τους προηγούμενους μήνες δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα και παρότι ολόκληρος ο νομός βρίσκεται σε κατάταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Exit mobile version