Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιαστικά κέντρα κορονοϊού: Μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιαστικά κέντρα κορονοϊού: Μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Εμβολιαστικά κέντρα κορονοϊού: H ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει αλλαγές στον τρόπο εμβολιασμού της χώρας,

Κανονικά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, καθώς από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών, ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι κλείνουν το ραντεβού τους. Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει αλλαγές στον τρόπο εμβολιασμού της χώρας, η οποία τονίζει πως τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα για το γενικό πληθυσμό.

«Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία για το γενικό πληθυσμό» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. Το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, διαψεύδει τις καταγγελίες και αναφέρει πως ο σχεδιασμός με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί.

Επίσης διαψεύδει και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. «Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορονοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού» γράφει επίσης ο κ. Γιαννάκος, ενώ γνωστοποιεί πως για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. «Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας» συμπληρώνει.

«Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Χθες μεσάνυκτα έρχονται μηνύματα στους ηλικιωμένους πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία. Χωρίς να γνωρίζουν κάτι επίσημα τα νοσοκομεία. Χωρίς προσωπικό. Και μάλιστα διευρύνοντας τα ωράρια. Άρα χρειάζονται περισσότερη στελέχωση. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. Τι κρυφός σχεδιασμός είναι αυτός. Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως έχουν ανακοινώσει. Διαθέτουμε μηνύματα σε ηλικιωμένους με ραντεβού εμβολιασμού τα νοσοκομεία» συμπληρώνεται στη συνέχεια στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις