Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε Ήλιδα και Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε Ήλιδα και Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηλίδος συνέλαβαν ημεδαπό, στην κατοχή του 800 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας.

12.01.2021 | 15:04

Ένας από τους σχετικά νέους- σε σχέση με τις προσλαμβάνουσες ενός ανθρώπου της καθημερινότητας-  εφιάλτες για τη ζωή των νέων φέρει το όνομα «ΒΟΟΜ»! Είναι μια συνθετική κανναβοειδής ναρκωτική ουσία, η οποία συνήθως πωλείται λαθραία σε συσκευασίες προϊόντων αρωματοθεραπείας (!) με κόστος 20 ευρώ ανά γραμμάριο. Θεωρείται αρκετά επικίνδυνο, γιατί μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Καθώς και αναπνευστική ανακοπή και διαταραχές στη συμπεριφορά. Η διακίνησή του πιθανότατα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, ωστόσο έχει κατακλύσει και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Σημαντική ποσότητα αυτού του νέου εφιάλτη κατάσχεσαν στα χέρια ημεδαπού στην Αμαλιάδα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας. Σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.  «Οι αστυνομικοί του Τμήματος,  στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, βρήκαν στην κατοχή του άνδρα και κατέσχεσαν συνολικά 800 περίπου γραμμάρια συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας BOOM, που ήταν διαμοιρασμένη σε δύο συσκευασίες που περιείχαν 789 γραμμάρια BOOM και σε δέκα ισοβαρείς συσκευασίες του ενός γραμμαρίου περίπου έκαστη με BOOM». Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Προέρχεται από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστούν και οι προμηθευτές του συνθετικού ναρκωτικού, που προβάλλει τόσο επικίνδυνο για την υγεία των όποιων χρηστών.

Διακίνηση ναρκωτικών: Στο κέντρο της Αθήνας

Τις ίδιες ώρες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής περνούσαν χειροπέδες σε 49χρονο ημεδαπό στο κέντρο της Αθήνας. Και ματαίωναν την επικείμενη διακίνηση σημαντικής ποσότητας κάνναβης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής. Μετά από διερεύνηση σχετικών πληροφοριών, υπογραμμίζει η Αστυνομία αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, εντοπίστηκε σε χώρο αποθήκευσης και φύλαξης ναρκωτικών (καβάτζα) να κατέχει, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερα κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,  το χρηματικό ποσό των 53.965 ευρώ. Επίσης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 2  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη:
«Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια» – Νέα στοιχεία για το μακελειό στον Άγιο Σώστη
Μαρουσάκης: Έρχεται πολικό ψύχος με τρία κύματα -Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Το πιο αντρίκιο κλάμα, από ένα 20χρονο παιδί
Exit mobile version