Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Lockdown άρση: Σε αχαρτογράφητο τοπίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown άρση: Σε αχαρτογράφητο τοπίο

Lockdown άρση: Το παραμικρό λάθος στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της επαναφοράς απαγορευμένων δραστηριοτήτων μπορεί να στοιχίσει ακριβά.

Το παραμικρό λάθος στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της επαναφοράς απαγορευμένων μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων των πολιτών, η άρση δηλαδή του lockdown, μπορεί να στοιχίσει ακριβά, προειδοποιούν την κυβέρνηση οι λοιμοξιωλόγοι. Και αυτήν ακριβώς την προειδοποίηση που είναι και ανησυχία παράλληλα έχει λάβει πολύ σοβαρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημία,ς αλλά και καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

 

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι διατεθειμένο να επιβάλει ακόμη και σκληρότερα μέτρα σε όποια περιοχή κριθεί «κόκκινη», ακόμη και αν σε αυτήν την περιοχή έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί το δύσκολο κρας τεστ που θα γίνει στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά για να εξετάσει τα επόμενα βήματα. Και αυτά τα βήματα, όπως διαμηνύουν από την κυβέρνηση, θα είναι αργά και σταθερά. Αρχικά θα εξεταστεί το άνοιγμα της Γ΄ τάξης του Λυκείου για να προετοιμαστούν καλύτερα οι μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις και με δεδομένο ότι η λειτουργία της Γ΄ Λυκείου θα μπορεί να «ελεγχθεί» μέσω της διενέργειας τεστ.

Νηπιαγωγείο

Lockdown άρση: Τι θα γίνει με τον εμπορικό κόσμο και την εστίαση

Μετά τις 20 του μήνα θα εξεταστεί το άνοιγμα κάποιων εμπορικών καταστημάτων και αυτό γιατί η κυβέρνηση ακολουθώντας τις συμβουλές της επιτροπής λοιμωξιολόγων θα αναμένει τα αποτελέσματα από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Ένα ενδεχόμενο μικρό άνοιγμα της αγοράς θα γίνει με τον τρόπο clik away και όχι με μετάβαση των πολιτών στα καταστήματα για να μην υπάρξει αύξηση της κινητικότητας και επομένως και της μεταδοτικότητας του ιού. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόταση για άνοιγμα και άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, όπως και καμία εισήγηση για άνοιγμα οποιασδήποτε μορφής της εστίασης.

Σχολείο απολύμανση

Ο φόβος του τρίτου κύματος

Στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη έλευση τρίτου κύματος της πανδημίας και με δεδομένο ότι στο δεύτερο κύμα που είναι ακόμη σε εξέλιξη υπήρξαν αστοχίες δεν θέλει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Γιατί όπως καλά γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, κάθε λάθος στοιχίζει πολύ ακριβά στους πολίτες και την χώρα.

Κτίριο ΕΟΔΥ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις