Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μάγδα Τσέγκου κατάψυξη ωαρίων: Η δημοσιογράφος μιλά για την μεγάλη απόφασή της
LIFESTYLE

Μάγδα Τσέγκου κατάψυξη ωαρίων: Η δημοσιογράφος μιλά για την μεγάλη απόφασή της

Μάγδα Τσέγκου κατάψυξη ωαρίων: Μιλώντας στην εκπομπή T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου η δημοσιογράφος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Η Μάγδα Τσέγκου αποτελεί μια από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και δημοσιογράφους της γενιάς της, με αξιόλογη τηλεοπτική πορεία σε εκπομπές με υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυτή τη φορά απασχόλησε τη δημοσιότητα όχι για κάποιο ρεπορτάζ αλλά για μια απόφαση ζωής. Συγκεκριμένα, καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου T-Live, αναφέρθηκε στην απόφαση να καταψύξη τα ωάρια της. Μάλιστα περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία προκειμένου να μάθουν οι γυναίκες όλες τις λεπτομέρειες. Η Μάγδα Τσέγκου έχει αρκετές φορές αναφερθεί στην απόφασή της αυτή να καταψύξει τα ωάριά της σε νεαρή ηλικία προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο της άλλες γυναίκες που δεν έτυχε να γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη πρακτική.

Μιλώντας στην εκπομπή T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου η δημοσιογράφος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες. Επεσήμανε πως μια γυναίκα 40 ετών έχει πιθανότητες μόλις 5% να γονιμοποιήσει, όπως την έχουν ενημερώσει οι γιατροί. «Μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να μείνουν στην κατάψυξη τα ωάρια μέχρι 10 έτη. Τώρα άλλαξε η νομοθεσία και έγιναν 20 έτη», είπε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά, όπως είπε, το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη διάρκεια αποθήκευσης των ωαρίων έχει αλλάξει και από 10 χρόνια όριο ανέβηκε στα 20.

Σύμφωνα με τους γιατρούς με τους οποίους έχει μιλήσει η καλύτερη ηλικία για να προχωρήσει μύα γυναίκα σε αυτή την ενέργεια είναι μέχρι τα 35 καθώς μέχρι τότε είναι το peak της γονιμότητάς της. «Εγώ το έκανα τότε προληπτικά. Έλεγα πως αν δεν βρω τον σύντροφό μου… Τα ψάχνω πολύ αυτά, διαβάζω πολύ και προσπαθώ να ενημερώνομαι», ήταν μερικά ακόμα από τα λόγια της. Η Μάγδα Τσέγκου, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και έλυσε πολλές απορίες γυναικών, μιλώντας μέσα από τη δική της εμπειρία αλλά αναφέροντας παράλληλα ότι της έχουν μεταφέρει οι ειδικοί και έδωσε θάρρος σε όλες τις γυναίκες που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν ή δυσκολεύονται ή φοβούνται.

Μάγδα Τσέγκου: Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία

Όπως είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Espresso» και στον Βαγγέλη Καράλη ”Μου άρεσαν από παιδί τα ντοκιμαντέρ που έβλεπα με τον μπαμπά μου και ο Γιώργος Παπαδάκης με τα κοινωνικά ρεπορτάζ. Ηταν μια επιλογή που γεννούσε μέσα μου διάθεση και διεκδίκηση, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος χώρος. Κι όμως, ούτε στιγμή δεν έκανα πίσω, παρά το γεγονός πως ήρθα στην Αθήνα και δεν ήξερα κανέναν και δεν είχα τη στήριξη κανενός. Κοιτάζοντας προς τα πίσω, αισθάνομαι μια βεβαιότητα ότι προσπάθησα, δούλεψα σκληρά, συγκρούστηκα με τις δυσκολίες, χωρίς φόβο. Με πολύ σκληρή δουλειά και πειθαρχία όλα γίνονται τελικά”.

Μάγδα Τσέγκου: Η ζωή χωρίς την τηλεόραση

Η γνωστή δημοσιογράφος στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και για το πώς είναι η ζωή της μακριά από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα είχε πει ”Κάθε επάγγελμα, όταν είναι συνειδητή επιλογή και το κάνεις με αγάπη, τότε γεννιέται μέσα σου αυτό που λέμε μικρόβιο. Ο ιός της τηλεόρασης και γι’ αυτούς που την παρακολουθούν άλλα και για αυτούς που συντελούν στα προγράμματά της δεν είναι εύκολα ιάσιμος”.

Μάγδα Τσέγκου: Πώς την γνώρισε το ευρύ κοινό

Μίλησε επίσης και το πώς έγινε γνωστή αλλά και για το πώς επηρέασε σε αυτό ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς. ”Το κοινό δεν με γνώρισε από την εκπομπή με τον Γιώργο Αυτιά! Το κοινό με ήξερε! Γι’ αυτό και με ζήτησε και ο Αυτιάς όταν ήρθε στο Alter, τότε μεταγραφή από τον Alpha. Η αρχή έγινε στον Σκάι το 1995 και στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αμέσως μετά βρέθηκα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Οσο υπάρχουν άνθρωποι» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Η πρόταση από το Star ήρθε έναν χρόνο αργότερα κι έτσι εργάστηκα τρία χρόνια στην πρωινή ζώνη και την εκπομπή «Λόγια Starάτα» με τον Γιώργο Βαρεμένο. Το ξεκίνημα του Alter με έφερε και πάλι στην πρωινή ζώνη ξανά με τον Γιώργο Βαρεμένο και την εκπομπή «Καθαρές κουβέντες». Η σκυτάλη του πρωινού πέρασε στον Τέρενς Κουίκ και την εκπομπή «Καλημέρα Τέρενς». Παράλληλα όμως εργάστηκα ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων”.

Μάγδα Τσέγκου: Τα θετικά που αποκόμισε από τη συνεργασία με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά

Όπως είπε στη συνέντευξη της «Espresso» ”Για εμένα οι εμπειρίες αυτές παραμένουν πλούσια παρακαταθήκη. Είναι φυσικό, μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια η συνεργασία να περάσει από 40 κύματα, διότι κάθε εκπομπή και η προετοιμασία και η υλοποίησή της έπαιζε πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όπου ο καθένας μας έπρεπε να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες. Είναι φυσικό, σε μια πολύχρονη συνεργασία να επιδράσει και η φθορά του χρόνου αλλά και ο ανταγωνισμός. Κι εκεί ο καθένας, δυστυχώς, βγάζει και τον κακό του εαυτό. Κρατάω τις θετικές μου εμπειρίες από την παρουσίαση της εκπομπής που έκανα για την περίοδο του καλοκαιριού τότε αντικαθιστώντας τον Αυτιά, όπου τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά και ξεπεράσανε τότε κάθε προσδοκία. Το πώς αρθρώνεται το τηλεοπτικό τοπίο σε πρόσωπα και σε καταστάσεις είναι κάτι που το κρίνει ο κάθε πολίτης”.

Μάγδα Τσέγκου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις