Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανεπιστήμια εξεταστική 2021: Πώς θα γίνει, τι γίνεται με τα συγγράμματα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια εξεταστική 2021: Πώς θα γίνει, τι γίνεται με τα συγγράμματα

Πανεπιστήμια εξεταστική 2021: Ο νέος υφυπουργός Παιδείας με χαρτοφυλάκιο την τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε σήμερα ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές.

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τους μικρούς φίλους, καθώς άνοιξαν τα σχολεία! Μετά από δύο μήνες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία υποδέχθηκαν σήμερα και πάλι τους μαθητές, με τα μαθήματα να ξεκινούν κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης – με την επιστημονική κοινότητα να εκφράζει διαφωνίες, τα δια ζώσης μαθήματα άρχισαν σήμερα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, όπου οι βασικοί κανόνες λόγω της πανδημίας θα συνεχίσουν να ισχύουν (χρήση μάσκας, αντισηπτικά, κ.α.). Οι αποφάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα παρθούν στο επόμενο διάστημα πάντα με βάση τη πορεία της πανδημίας. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα από φοιτητές σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, τα συγγράματα και την εξεταστική περίοδο. 

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας με χαρτοφυλάκιο την τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε σήμερα ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές. Ο Άγγελος Συρίγος επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι «η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των συγγραμμάτων. Τα συγγράμματα θα παραδοθούν σήμερα, σε έξι περιοχές υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών διανομής. Η εξεταστική δεν θα αρχίσει πριν την παράδοση των συγγραμμάτων». Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 για το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια, όταν υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Ο υφυπουργός Παιδείας ανασκεύασε τις δηλώσεις του και υποστήριξε ότι για το εαρινό εξάμηνο οι θα κατατεθούν στην επιτροπή λοιμωξιολόγων. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα τι θα γίνει για το επόμενο εξάμηνο αν θα είναι εξ αποστάσεως ή δια ζώσης» υπογράμμισε.

Πανεπιστήμια εξεταστική: Η καθυστέρηση των συγγραμμάτων

Ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα το οποίο είχε προκύψει και στην προηγούμενη εξεταστική είναι το θέμα των συγγραμάτων. Είναι αλήθεια πως πολλά συγγράμματα δεν έχουν παραδοθεί στους φοιτητές με αποτέλεσμα να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα με το διάβασμά τους. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «εικόνα ντροπής» την εικόνα με τα συγγράμματα, να «έχουμε φτάσει μέσα Γενάρη και να συζητάμε ότι αφού παραδοθούν θα γίνει η εξεταστική, ενώ όλο το εξάμηνο πέρασε με τους φοιτητές να μην έχουν βιβλία». Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος παραδέχτηκε ότι έχει δίκιο ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν είναι και οι συνθήκες που περνάμε φυσιολογικές και δεν γινόταν η δια ζώσης παράδοση των συγγραμμάτων.

Φοιτητής τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμια: Θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο η τηλεκπαίδευση

Θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, είχε πει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. «Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο αν το επόμενο εξάμηνο, να περιμένουμε μέχρι πάσχα μήπως ανοίξουμε τα πανεπιστήμια το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική να μη λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης. Όχι μέχρι το Πάσχα, όλο το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το τέλος να μην κινηθούμε στη λογική να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το σενάριο επιστροφής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία, ο Άγγελος Συρίγος απάντησε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Όπως ανέφερε, στόχος είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις σχετικές εισηγήσεις των επιστημόνων για το πώς θα γίνει και με τι κριτήρια.

ΕΚΠΑ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις