Εσκομπάρ καρέκλα: Απίστευτο εύρημα σε επιχείρηση της Αστυνομίας

ΕΛΛΑΔΑ

Εσκομπάρ καρέκλα: Απίστευτο εύρημα σε επιχείρηση της Αστυνομίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εσκομπάρ καρέκλα: Στα χέρια της Αστυνομίας πέντε Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς, διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες σε βάρος πεζών.

11.01.2021 | 09:51

Μεγάλη και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με τη συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων, έφερε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής πέντε άτομα, άλλα για οπλοκατοχή, άσκοπους πυροβολισμούς και διακίνηση ναρκωτικών κι άλλα για ληστείες σε βάρος πεζών στη μέση των δρόμων. Ενώ εξετάζεται αν οι Ρομά, που συνελήφθησαν μεταξύ των άλλων και για άσκοπους πυροβολισμούς, έχουν σχέση με τα τελευταία σοβαρά γεγονότα- αδέσποτη σφαίρα σε ταξί εν κινήσει- οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που ηγήθηκε της επιχείρησης, έμειναν άφωνοι από το σκηνικό που αντίκρισαν στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων Ρομά.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Υπήρχε μια καρέκλα με επίχρυση επένδυση, η καρέκλα του Πάμπλο Εσκομπάρ(!) που έφερε και τη φωτογραφία του στην πλάτη της! Του Κολομβιανού ναρκέμπορου, αρχηγού του αδυσώπητου καρτέλ του Μεντεγίν, υπεύθυνου για χιλιάδες δολοφονίες και διοχέτευση άπειρων ποσοτήτων ναρκωτικών σε πολλές χώρες.

Εσκομπάρ καρέκλα: Όπλα και ναρκωτικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στο Ζεφύρι, μία από τις περιοχές όπου έλαβε χώρα η πολυπρόσωπη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν δύο Ρομά, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά. Επιπλέον, αναφέρει η Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών. Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα, 745 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και 56 γραμμ. κοκαΐνης.

Οι δύο ανήλικοι

Στις Αχαρνές, συνελήφθησαν άλλοι τρεις Ρομά, από τους οποίους οι δύο ανήλικοι, και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε δέκα τέσσερις περιπτώσεις ληστειών – κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, μετά τα τελευταία σοβαρά γεγονότα με τους άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά και άλλες έκνομες ενέργειες κάποιων Ρομά για τις οποίες συγκεντρώνονται στοιχεία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής για τις και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής.

Ποιος ήταν ο Εσκομπάρ

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ (Pablo Emilio Escobar Gaviria, 1 Δεκεμβρίου 1949 – 2 Δεκεμβρίου 1993) ήταν ναρκέμπορος , Κολομβιανός εγκληματίας, ηγετική μορφή του Καρτέλ της Μεδεγίν. Αναφέρεται συχνά ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία. Ξεκίνησε πουλώντας τσιγάρα που τα αγόραζε από λαθρέμπορους και, αργότερα, ναρκωτικές ουσίες. Στα 32 του έβγαζε $1.000.000 την εβδομάδα και το 1989 υπολογιζόταν πως ήταν ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Στη συνέχεια μετέφερε και τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε χώρες όπως το Περού και η Βολιβία.

 

Με το τζετ στο Εκουαδόρ

Δημιούργησε το εγκληματικό Καρτέλ της Μεδεγίν, το οποίο τον βοήθησε να αποδράσει από την Κολομβία για να φύγει με το ιδιωτικό του τζετ για τη χώρα του Εκουαδόρ λίγες μέρες αργότερα. Το 1991 οι άνθρωποι του Εσκομπάρ είχαν σκοτώσει 27.100 ανθρώπους εκ των οποίων οι 600 ήταν αστυνομικοί. Ο πόλεμος εναντίον του Πάμπλο Εσκομπάρ έληξε στις 2 Δεκεμβρίου 1993, κατά την προσπάθεια του να ξεφύγει από το Μπλοκ Αναζήτησης.

Η ομάδα που τον εντόπισε

Μια κολομβιανή ηλεκτρονική ομάδα παρακολούθησης, με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Ούγο Μαρτίνες, χρησιμοποίησε το ραδιόφωνο για την παρακολούθηση του ραδιοτηλέφωνου μεταδόσεις του Εσκομπάρ και τον βρήκε να κρύβονται στο Λος Όλιβος, στην πόλη Μεδεγίν. Ακολούθησε μάχη με τον Εσκομπάρ και τον σωματοφύλακά του, Άλβαρο δε Χεσούς Αγουδέλο (γνωστός και ως “Ελ Λιμόν»).

Οι δύο φυγάδες επιχείρησαν να διαφύγουν με τρέξιμο σε όλες τις στέγες των διπλανών σπιτιών για να φτάσουν στον πίσω δρόμο, αλλά και οι δύο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τον κολομβιανή Εθνική Αστυνομία. Ο Πάμπλο δέχτηκε πυροβολισμούς στο πόδι και στον κορμό, και ένα μοιραίο πυροβολισμό μέσα από το αυτί.

 

Exit mobile version