Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός – Κλοπή όπλου: Νέο περιστατικό
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – Κλοπή όπλου: Νέο περιστατικό

Αστυνομικός – Κλοπή όπλου: Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ από τα συνεχή κρούσματα κλοπής υπηρεσιακών όπλων από σπίτια.

Ακόμη ένα υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού έκανε «φτερά» μετά από διάρρηξη στο σπίτι του κατόχου του και προστίθεται ως κρίκος σε μια ανησυχητική αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, αφού τα όπλα περνάνε στα χέρια κακοποιών. Αυτή τη φορά άγνωστοι δράστες έκλεψαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι από το σπίτι αστυνομικού στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο του διαμερίσματος, εισέβαλαν στο χώρο, ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο. ΄Όπως ανέφερε ο ίδιος ο αστυνομικός στους ανωτέρους του, μεταξύ άλλων, στο χρηματοκιβώτιο είχε ασφαλίσει και το υπηρεσιακό του όπλο. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Στις αρχές Οκτωβρίου του 2020, περίπου στις τέσσερις το πρωί, από ένα ανασφάλιστο παράθυρο άγνωστος δράστης, ή δράστες, εισέβαλαν στο διαμέρισμα αστυνομικού στον Άγιο Δημήτριο και άρπαξαν ένα σακίδιο πλάτης, που ο αστυνομικός είχε μέσα το υπηρεσιακό όπλο του.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έγιναν γνωστές, δεν αντελήφθη αμέσως την κλοπή, αλλά λίγο αργότερα όταν ο δράστης είχε διαφύγει. Λίγες ημέρες μετά από τη σοβαρή αυτή εξέλιξη, θύμα κλοπής έπεσε κι ένας άλλος αστυνομικός στη Νέα Ερυθραία. Εκεί άγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαγκαζιέρα, που είχε στη μοτοσικλέτα του, και του άρπαξαν το όπλο, καθώς επίσης και μια γεμιστήρα με φυσιγγια. Το μυστήριο στην κλοπή αυτή δεν λύθηκε. Ο αστυνομικός είχε σταθμεύσει το δίκυκλο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία. Άγνωστο, αν οι δράστες τον παρακολουθούσαν και αν γνώριζαν την ιδιότητά του, παραβίασαν την κλειδαριά, του άρπαξαν το πιστόλι των 9mm -δεν ήταν το υπηρεσιακό- και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Περιπολικό

Αστυνομικός – Κλοπή όπλου: Και στους Αμπελόκηπους

Διάρρηξη σε διαμέρισμα αστυνομικού, που συνοδεύτηκε κι αυτή από την αρπαγή του υπηρεσιακού του όπλου, είχε καταγραφεί και τον Μάϊο του 2020 στους Αμπελόκηπους. Τότε, όπως είχε αναφέρει ο αστυνομικός, οι άγνωστοι εισβολείς μεταξύ άλλων είχαν αρπάξει και το υπηρεσιακό του όπλο. Επιστρέφοντας στο σπίτι διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την πόρτα και είχαν εισβάλει σ’ αυτό και το ανέφερε αμέσως στους αρμοδίους. Οι δράστες της κλοπής του όπλου, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είχαν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο αστυνομικός με κλειδί πασπαρτού. Όταν επέστρεψε, ο αστυνομικός βρήκε το διαμέρισμα αναστατωμένο και έλλειπαν κοσμήματα, κάποια χρήματα, αλλά και το υπηρεσιακό όπλο που είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, όπου ερεύνησαν οι εισβολείς.

Αστυνομικός – Κλοπή όπλου: Διάρρηξη σε σπίτι αξιωματικού της ΕΛ. ΑΣ

Τέλος, τον Δεκέμβριο διαμέρισμα αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στόχος άγνωστων διαρρηκτών, οι οποίοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές χρήσιμες για τη δουλειά του αστυνομικού. Η διάρρηξη σημειώθηκε στο σπίτι του αξιωματικού στην περιοχή της Καισαριανής σε χρονικό διάστημα, κατά το οποίο εκείνος έλειπε στην υπηρεσία του. Όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει την κλειδαριά, είχαν μπει στο εσωτερικό, και αφού είχαν ερευνήσει, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ομάδα ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις