Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Δημήτρης Εμμανουηλίδης μητέρα: Λύγισε on camera και συγκίνησε όλη την Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Εμμανουηλίδης μητέρα: Λύγισε on camera και συγκίνησε όλη την Ελλάδα

Δημήτρης Εμμανουηλίδης μητέρα: Με το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΛ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μίλησε στην κάμερα της "NOVA" με αφορμή το γκολ που σημείωσε.

Ο Παναθηναϊκός αναμετρήθηκε με την Λάρισα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Οι ”πράσινοι” που παρουσιάζουν ένα καλο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρό βρίσκονται στην 5η θέση με 25 βαθμούς. Στο ματς της Κυριακής ο Παναθηναϊκός σφράγισε τη νίκη στο 90+4 με γκολ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Ο ποδοσφαιριστής συγκλόνισε με τον πανηγυρισμό του ολόκληρη την Ελλάδα. Όλοι οι φίλαθλοι, οπαδοί υποκλίθηκαν στον μικρό με τον τρόπο που θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε.

Συγκεκριμένα ο Εμμανουηλίδης, αφιέρωσε το γκολ στην μητέρα του, η οποία είχε πεθάνει πριν τέσσερα χρόνια. Κατάφερε να υπενθυμίσε σε όλους μας το δώρο της ζωής και της πιο αγνής αγάπης γι’ αυτούς που έχουμε δίπλα μας, για όλους όσοι είναι εκεί μαζί μας κάθε μέρα. Και θα είναι πάντα “εκεί”, ότι κι αν γίνει, όπως κι αν τα φέρει η ζωή.

Με το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΛ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μίλησε στην κάμερα της “NOVA” με αφορμή το γκολ που σημείωσε και σε ερώτηση για το που θα το αφιέρωνε λύγισε on camera καθώς θυμήθηκε το χαμό της μητέρας του που έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου 2017.

Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για το που αφιερώνει το γκολ είπε: “Έχω πει στον ευατό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα το αφιερώνω σε ένα άτομο και αυτό είναι ψηλά”. Εκεί δεν άντεξε λύγισε και έβαλε τα δάκρια και το μόνο που μπόρεσε να πει: “Είναι και μια δικαίωση για τον εαυτό μου, συγνώμη”.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Η απόρριψη και η καταξίωση

Στα 11 τον κάλεσαν για δοκιμή στον Παναθηναϊκό. Δεν ‘πέρασε’ τα τεστ.

Στα 13, με την προτροπή του πατέρα του, πήγε στον Ιωνικό Αστέρα Θήβας. Ο σύλλογος αυτός μετείχε στο β’ τοπικό πρωτάθλημα. Και στο ρόστερ υπήρχαν άνδρες. Αυτό δεν εμπόδισε τον έφηβο να βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει.

Στα 14 τον ζήτησε το Ακραίφνιο, μέλος του α’ τοπικού πρωταθλήματος. Ο συντελεστής δυσκολίας είχε ανέβει κι εκείνος χρειάστηκε δουλειά και χρόνο για να ανταποκριθεί. Για να διευκολυνθεί η εξέλιξη συνέχισε να παίζει στη Μικτή Περιφέρειας.

Στα 15 τον κάλεσαν για τεστ στον Ολυμπιακό. Εκεί δοκιμάστηκε ως δεξί μπακ, θέση με την οποία δεν είχε ξανασχοληθεί. Και ‘κόπηκε’. Τον προσκάλεσαν εκ νέου στο Ρέντη τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2014, χωρίς επιτυχία. Ακολούθησε η δοκιμή στην ΑΕΚ, όπου δεν ξανακλήθηκε.

Το 2015 είχε έλθει η σειρά του ΠΑΟΚ και οι απορρίψεις έγιναν πέντε. Χρονικά αυτό έγινε κοντά στη μετακίνηση του προπονητή που είχε στο Ακραίφνιο, στον Επαμεινώνδα Λεύκτρων. Του ζήτησε να τον ακολουθήσει. Αυτό και έγινε. Πριν αρχίσει η προετοιμασία πήγε σε διάφορα τουρνουά. Συνήθως ήταν μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ. Αρκετές φορές ο καλύτερος. Κάπως έτσι ήλθε και η πρόσκληση από τον Αστέρα Τρίπολης, όπου πήγε στις αρχές του Ιουνίου. Αυτήν τη φορά οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τον πατέρα του πως ήθελαν το παιδί του. Δεν μπορούσαν όμως, να τον κρατήσουν, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να του παρέχουν καν σπίτι. Στα Λεύκτρα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και τη σεζόν 2015-16, μεταξύ ανδρών.

Στα 15 ήταν και που ενημερώθηκε πως ήθελαν να τον δουν πάλι, από τον Παναθηναϊκό. Πήγε στο Κορωπί το Δεκέμβρη (του 2015), για να μείνει δύο εβδομάδες. Στο πρόγραμμα υπήρχαν καθημερινές προπονήσεις. Την τέταρτη μέρα, ο επικεφαλής του τμήματος scouting, Δημήτρης Μάρκος τον ενημέρωσε πως είχε επιλεγεί. Αργότερα, έγινε γνωστό πως οι ‘πράσινοι’ παρακολουθούσαν τον νεαρό επισταμένως για δυο σεζόν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Κώστα Μπατσινίλα.

Οι τρεις επόμενοι μήνες είχαν ‘πέρα δώθε’ από τη Θήβα στο Κορωπί, τρεις φορές την εβδομάδα, ώσπου το Πάσχα του 2016 του έδωσαν δωμάτιο στην ακαδημία -και μια θέση στο σχολείο της περιοχής. Πριν γίνει η μετεγκατάσταση, εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός να ζητήσει τον παίκτη. Ο πατέρας του εξήγησε πως είχε δώσει ήδη το λόγο του στον ΠΑΟ και δεν γινόταν να τον αθετήσει.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 εμφανίστηκε με τα Λεύκτρα στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Σκόραρε ένα από τα δυο γκολ της νίκης. Δεν είχε ‘κλείσει’ ακόμα τα 16. Αυτή ήταν η τελευταία του συμμετοχή με τον Επαμεινώνδα.

Το καλοκαίρι του 2016 έγινε μέλος της Κ17 του Παναθηναϊκού. Έκανε ντεμπούτο με τον Ατρόμητο. Σκόραρε τρία γκολ. Στο πρώτο ‘ντέρμπι αιωνίων’ παραβίασε δυο φορές την αντίπαλη εστία. Κατόπιν αυτών, πήρε την πρώτη κλήση για τις εθνικές ομάδες -από την Παίδων. Λίγες μέρες μετά έκανε και ‘πρώτη εμφάνιση’. Στο τέλος της σεζόν 2016-17 ήταν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας U17 (είχε φτάσει τα 16 γκολ), ενώ είχε και τρεις συμμετοχές με την U20 -μετρώντας ισάριθμα γκολ. Αίφνης εμφανίστηκαν ουκ ολίγοι εκπρόσωποι παικτών να θέλουν να τον υπογράψουν, ενώ οι διοικούντες το ‘τριφύλλι’ επεξεργάζονταν τα πώς και τα γιατί του συμβολαίου που σκέφτονταν να του δώσουν.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις