Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χίντε Τερ Άβεστ ΑΕΚ: Αυτός είναι ο δεξιός μπακ που αρέσει στην Ένωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χίντε Τερ Άβεστ ΑΕΚ: Αυτός είναι ο δεξιός μπακ που αρέσει στην Ένωση

Χίντε Τερ Άβεστ ΑΕΚ: Η ΑΕΚ κοιτάζει αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση της στο δεξί άκρο της άμυνας

Ένα 23χρονο “αστέρι” ονόματι Χίντε Τερ Άβεστ κοιτάζει η ΑΕΚ για την θέση του δεξιού μπακ που την βασανίζει. Ο Ολλανδός, με ύψος 1.82,  μπορεί  να αποκτηθεί και ως δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.  Το 2018, ο Τερ Αβέστ πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2022. Τη φετινή σεζόν, δεν υπολογίζεται από τον προπονητή Λούκα Γκότι, παρότι, στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν βασικός, μετρώντας έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, ο Τερ Αβέστ παραγκωνίστηκε και τη θέση του πήρε ο Αργεντινός Ναουέλ Μολίνα. Συνολικά, με τη φανέλα της Ουντινέζε, ο Τερ Αβέστ έχει 1 ασίστ σε 42 συμμετοχές.

Ο Χίντε Τερ Αβέστ έχει γεννηθεί στις 20 Μαϊού του 1997, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Τβέντε. Τη σεζόν 2014-2015 ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα της Τβέντε και με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας, κατέγραψε 3 γκολ και 3 ασίστ σε 100 παιχνίδια αφού πριν γίνει 20 ετών έγινε βασικός. Έχει αγωνιστεί 38 φορές με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας. Είναι επιθετικογενής μπακ, με καλή τεχνική αλλά και καλός αμυντικός έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η ΑΕΚ. Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν πως θα τον πλησιάσουν για τα καλά αν δεν προχωρήσει με Λαλά ή Λεκουέ.

Ρενάν Ριμπέιρο για ΑΕΚ;

Την ίδια ώρα, για την Ένωση ακούγεται και ο Ρενάν Ριμπέιρο, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.Οι Πορτογάλοι μπλέκουν το όνομα του έμπειρου γκολκίπερ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ΑΕΚ. Στην περίπτωση των «ασπρόμαυρων» δεν προκύπτει ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Στην ΑΕΚ όμως, σκέφτονται πολύ πιο ζεστά την περίπτωση ενός “δυνατού χαρτιού” στο τέρμα, κυρίως μετά τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει για τις πρόσφατες εμφανίσεις του Παναγιώτη Τσιντώτα. Για την ώρα όμως, οι “κιτρινόμαυροι” καίγονται να βρουν τον καλύτερο δεξιό μπακ. Τα υπόλοιπα μετά.

Ο 30χρονος άσος φέτος είναι εκτός πλάνων στην Σπόρτινγκ, μολονότι τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε συνολικά 56 εμφανίσεις. Το συμβόλαιό του λήγει το 2023 και τα «λιοντάρια» φαίνεται πως το συζητούν για την παραχώρησή του, ακόμη και με δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Σπόρτινγκ δεν θα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να τον αφήσει ελεύθερο κρατώντας ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν να τελειώσουν με την απόκτηση δεξιού μπακ και στη συνέχεια να πάρουν αποφάσεις.

Ο Ρενάν Ριμπέιρο αναδείχθηκε από την Ατλέτικο Μινέιρο, έπαιξε στη Σάο Πάουλο και τον Γενάρη του 2018 τον απέκτησε η Εστορίλ. Από εκεί πήγε το ίδιο καλοκαίρι δανεικός στη Σπόρτινγκ, η οποία αγόρασε τα δικαιώματά του. Το 2019 πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση Λιγκ Καπ με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Μπράγκα στον ημιτελικό και την Πόρτο στον τελικό, αλλά από το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν έχασε τη θέση του βασικού γκολκίπερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις