Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 16η αγωνιστική: Εργο Μανόλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 16η αγωνιστική: Εργο Μανόλο

Σούπερ Λιγκ - 16η αγωνιστική: Επαγγελματικό διπλό της ΑΕΚ στη Λαμία με τέρμα του Ανσαριφάρντ που είχε και δοκάρι - Καλή η Ενωση όσο έπαιξε με 11 παίκτες

Σούπερ Λιγκ16η αγωνιστική: Δεύτερη σερί νίκη με το Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο κατέκτησε η ΑΕΚ στη Λαμία, με το 0-1 να περιποιεί … τιμή στη γηπεδούχο. Η Ενωση ήταν καλύτερη και εκτός του γκολ, είχε τουλάχιστον 3-4 ακόμα καλές φάσεις για να δώσει διαστάσεις στη νίκη της. Από το πρώτο λεπτο “έπιασε από το λαιμό” τη Λαμία και μόλις στο 9’ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Λαμίας, εκμεταλλευόμενος και τις κόντρες. Στάθηκε όρθιος και με πολύ ωραίο πλασέ νίκησε τον Επασί για να γράψει το 0-1! 

Στο 18΄ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το 0-2 γρήγορα. Αρχικά στο 18’ με τον Μπακάκη, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων αυτή τη φορά! Αλλά και στο 21’, με τον τον Ανσαριφάρντ να έχει κεφαλιά στο δοκάρι από σέντρα-φαρμάκι του Ινσούα! Από την πλευρά της η Λαμία είχε λίγες καλές φάσεις, ενώ όσες φορές είχε την ευκαιρία να απειλήσει, οι επιθετικοί της δεν βρήκαν την ιδανική τελική προσπάθεια.

Σούπερ Λιγκ – 16η αγωνιστική: Το β΄ημίχρονο

Με την επανέναρξη ο ρυθμός έδειχνε να είναι ο ίδιος, με την ΑΕΚ διατεθειμένη να πιέσει. Μόλις στο 53’ οι ισορροπίες διαταράχθηκαν, όμως. Ο Ινσούα πάτησε τον Προβυδάκη και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, απόφαση που φάνηκε αυστηρή, αλλά ελέγχθηκε και από τον VAR. Ο οποίος απλά την επιβεβαίωσε. Αυτό ήταν και το σημείο που ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το ματς και δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα. Αν και είχε ακόμα 1-2 φάσεις, με κορυφαία ένα σουτ του Ολιβέιρα που έδιωξε όπως όπως ο Επασί. Η δε Λαμία ποτέ δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία και το 0-1 έμεινε δίκαια ως το φινάλε.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ 9’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ινσούα 55’

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης. ΒΟΗΘΟΙ: Φωτόπουλος, Κωνσταντίνου. VAR: Κουμπαράκης

ΛΑΜΙΑ (Μιχ. Γρηγορίου): Επασί, Αντέχο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (Τζανδάρης 58’), Μπιάρνασον (Γκούγκα 74’), Προβυδάκης (Ντέλετιτς 58’), Βασιλακάκης (Αραμπούλης 58’), Ρόμανιτς (Τιρόνε 62’), Καραμάνος.

ΑΕΚ (Μαν. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Σβάρνας, Σιμόες, Μάνταλος (Γαλανόπουλος 62’), Σακχόφ (Κρίστισιτς 69’), Ανσαριφάρντ (Ολιβέιρα 62’), Αλμπάνης (Λόπες 57’), Τάνκοβιτς (Λιβάγια 69’).

Δείτε ακόμη: 

Αρραβωνιάστηκαν Μάρτα και Πρίσλεϊ, ανακοινώθηκε πανηγυρικά και από την ΦΙΦΑ
Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο ”μικρός” που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα
Χίντε Τερ Άβεστ ΑΕΚ: Αυτός είναι ο δεξιός μπακ που αρέσει στην Ένωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις