Τσιτσιπάς Tesla – Twitter: Νέος χαμός μετά τα Harrods

LIFESTYLE

Τσιτσιπάς Tesla – Twitter: Νέος χαμός μετά τα Harrods

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσιτσιπάς Tesla - Twitter: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το ξανάκανε. Προέτρεψε κάποιον που τον ρώτησε τι μπορεί να κάνει για την κλιματική αλλαγή, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο Tesla...

10.01.2021 | 20:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βαλθεί να ανάβει φωτιές στο Twitter το τελευταίο διάστημα. Το πρόσφατο tweet για τα Harrods τα οποία «πρέπει κάποια να τα φέρει στην Ελλάδα επιτέλους», προκάλεσε ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με τους χρήστες να υποστηρίζουν πως εν μέσω κορονοϊού, μια ανάρτηση “εκτός τόπου και χρόνου” είναι τουλάχιστον προκλητική. Οι επιθέσεις που δέχθηκε ο διάσημος τενίστας ήταν τόσο ακραίες, που ο πατέρας του, αλλά και η ομοσπονδία της αντισφαίρισης της Ελλάδας αναγκάστηκαν να πάρουν θέση.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς βρίσκονταν την Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς ήταν στα Εμιράτα εδώ και αρκετές εβδομάδες κάνοντας προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση που θα λάβει μέρος. Τώρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε ξανά κριτική εξαιτίας μιας απάντησης που έδωσε σε ένα «QnA» στο twitter. Αρχικά έγραψε: «Εχω μια απάντηση για τα πάντα. Κάντε μου ό,τι ερώτηση θέλετε!», καλώντας έτσι τους θαυμαστές του σε διάλογο. Οταν κάποιος τον ρώτησε «ποια είναι η λύση για την κλιματική αλλαγή», ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Αλλαξε το αυτοκίνητό σου με ένα Tesla».

Η απάντησή του προκάλεσε κύμα σχολίων, με τους περισσότερους να καυτηριάζουν το γεγονός πως είναι μια πανάκριβη λύση για την κλιματική αλλαγή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αγοράσει Tesla το 2019, λέγοντας μάλιστα τότε πως δεν ξέρει να οδηγεί, όμως το πήρε για όταν θα μάθαινε.

Tesla: Οι τιμές

Όλα τα οχήματα Tesla είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με πολύ μεγάλη αυτονομία ανάμεσα σε κάθε φόρτιση (έως και 610 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), εντυπωσιακές επιδόσεις και υψηλά στάνταρ ασφάλειας. Επιπλέον, διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης Autopilot (αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2) που συνδυάζει δεδομένα από οκτώ εξωτερικές κάμερες, ενός ραντάρ και δώδεκα αισθητήρων υπερήχων για να κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την οδήγηση.

Το πιο οικονομικό μοντέλο της Tesla στη χώρα μας είναι το Model 3 Standard Range Plus που ξεκινά από τα €46.990 (συμπ. φόρων και εξόδων παράδοσης). Όλα τα Tesla με βασική τιμή κάτω από €50.000 προ φόρων είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που εξασφαλίζει επιδότηση έως €6.000 ευρώ ανά όχημα. Επιπλέον, οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla πληρώνουν 0% φόρος εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα €40.000 της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολοιπόμενο ποσό (για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με τιμή αγοράς 55.000 ευρώ προ φόρων υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων σαν να ήταν αυτοκίνητο με τιμή 15.000 ευρώ).

Τέλος, ανεξαρτήτως τιμής, όλα τα Tesla επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας ενώ από 1η Ιανουαρίου 2021 εξαιρούνται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης στην Ελλάδα για 2 χρόνια.

Αναλυτικά, οι τιμές των μοντέλων της Tesla αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ και έξοδα παράδοσης, ενώ δεν έχει υπολογιστεί η επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Τσιτσιπάς: Ο κορυφαίος τενίστας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις στο Twitter

Μάθαμε ότι ο παρτενέρ του στις προπονήσεις στη Μελβούρνη θα είναι ο αδερφός του ο Πέτρος, ότι ο αγαπημένος του Έλληνας αθλητής είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πως έχει 33 πετσέτες Wimbledon. Πρότεινε μια επίσκεψη στα Εξάρχεια, αλλά και την απαγόρευση στον Ράφα Ναδάλ να παίζει στο Roland Garros, πόσταρε μια φωτογραφία του με κοντά μαλλιά και χαρακτήρισε τη μαμά του σούπερ ηρωίδα. Δήλωσε, επίσης, υποστηρικτής της Λίβερπουλ. Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του ελληνικού τένις, απάντησε πως θα είναι καλύτερο από αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκάλυψε ότι το πιο ελληνικό πράγμα που έχει κάνει είναι να φάει βραδινό τα μεσάνυχτα.

Exit mobile version