Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – Μπάιντεν ορκωμοσία: Ο Μάικ Πενς γυρνάει την πλάτη στον απερχόμενο πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Μπάιντεν ορκωμοσία: Ο Μάικ Πενς γυρνάει την πλάτη στον απερχόμενο πρόεδρο

Τραμπ - Μπάιντεν ορκωμοσία: Την Παρασκευή, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι, αψηφώντας την αμερικανική πολιτική παράδοση, δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του

Ο Μάικ Πενς, θα παραβρεθεί στην τελετή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν. Την παρουσία του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στην ορκωμοσία του Δημοκρατικού προκατόχου του, ανακοίνωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης χθες Σάββατο. Την Παρασκευή, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι, αψηφώντας την αμερικανική πολιτική παράδοση, δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του, την Τετάρτη 20ή Ιανουαρίου. «Για όσους ρωτάνε, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου».  Η απάντηση από τον Τζο Μπάιντεν ήρθε άμεσα. Ο εκλεγμένος πρόεδρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου. «Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.

«Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούμε εμείς οι δύο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, στις 20 Ιανουαρίου. «Καλύτερα», «έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες ανησυχίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για τη χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει, δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα», τόνισε ο Μπάιντεν, και χαρακτήρισε τον Τραμπ έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην Ιστορία της Αμερικής. Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία, ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις